Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Besplatne projekcije i filmski kviz – Cinema4YOU(th), Cool Tour Mađarska

Cinema 4 Youth CoolTour Mađarska

Pozivamo Vas na besplatne projekcije i filmski kviz koje će se u kinu Urania održati u sklopu programa Cinema4YOU(th).

petak, 26. siječnja s početkom u 18:00h u kinu Urania (Osijek) pogledajte nagrađivanu animiranu utopijsku, romantičnu dramu White Plastic Sky. Film se prikazuje s hrvatskim titlom i prikaz je života mladog para koji živi u pustoj postapokaliptičnoj Budimpešti 2123. godine.

U budućnosti bez životinja i biljaka gdje su zakoni ljudskog opstanka okrutni, u kojoj nema blagodati i blagostanja na koje smo navikli, rijetki preživjeli bore se za hranu i život. U pokušaju da spasi svoju ženu, mladić je prisiljen je prekršiti sva pravila kojima se do sada služio.

Nakon projekcije svakako ostanite na svojim sjedalima, jer slijedi Q&A i razgovor o filmu s redateljem i producentom – prof. József Fülöp

Nakon projekcije i razgovora o filmu u dvorani Kino kluba održat ćemo naš prvi filmski kviz. Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca, a za sudjelovanje su potrebne prijave mailom na adresu: info@kinematografi-osijek.hr. Sudjelovati je moguće i pojedinačno i u timu.

U utorak 30. siječnja s početkom u 18:00 sati prikazat ćemo toplu ljudsku dramu Larry, a projekcija je s engleskim titlom. Adam živi u društvenoj izolaciji zbog problema mucanja, a hip-hop jedini način na koji se može riješiti svoje govorne mane.

Cinema4YOU(th) je projekt nastao u sklopu programa „Collaborate to Innovate“, koji provodi međunarodna mreža kina za promociju europskog filma Europa Cinemas uz potporu potprograma MEDIA Kreativne Europe. Nositelji projekta su 4 kina – naše kino Urania, 2 kina iz Mađarske (Tisza Mozi i Béke és Uránia Art Mozi) te Kino Úsmev iz Slovačke. 

Ulaz na obje projekcije je besplatan za sve gledatelje, filmovi su pogodni za sve uzraste, a cjelokupni program je sufinanciran sredstvima Europske unije.