Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Bližimo se stotom filmu na platformi Digitalna filmska naSTAVa!

Digitalna filmska naSTAVa - novi filmovi na platformi

U svojoj četvrtoj godini, platforma Digitalna filmska naSTAVa, online zbirka besplatnih filmova za osnovne i srednje škole bliži se broju od stotinu filmova. 

Izbor filmova na platformi nastao je prema estetskoj vrijednosti, ali i primjerenosti dobi učenika. Gledanjem i pomnijim analiziranjem uradaka svojih vršnjaka, sudionici Filmske naSTAVe i sami dobivaju poticaj za bavljenje filmom. Platforma omogućuje učenicima i nastavnicima aktivno sudjelovanje u kreativnom nastavnom procesu, nastavnicima pruža unaprijed oblikovana pitanja za vođenu diskusiju.

Od svibnja ove godine filmsko-edukativna kolekcija bez žanrovskih barijera bogatija je za čak 4 filmska naslova! Korisnici platforme i oni koji će to tek postati uživati će u novim blokovima igranog filma. Tako je ukupan broj izabranih i nagrađenih filmova dostupnih na platformi čak 91. 

U kategoriji filma za osnovnoškolce sada se nalaze i dva igrana filma nagrađena na prošlogodišnjoj Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece; Bilo jednom u Jakšiću” Filmske skupine OŠ “Mladost” iz Jakšića i “Savjest” Filmske skupine OŠ V. Holjevca iz Zagreba

Kategorija srednjoškolskog filma proširena je za dobitnike nagrada na 15. Four River Film Festivalu: “Do sutra” u produkciji Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju i filmskog inkubatora Blank iz Zagreba, te “Putem papira” u produkciji École Internationale de Création Audiovisuelle et de Réalisation iz Francuske.

Program filmske nastave dostupan je i na engleskom jeziku, a svi sudionici nastave na platformi pozvani su i na komentiranje sadržaja, dijeljenje vlastitih dojmova i postavljanje pitanja. 

Dragi sudionici, učitelji, profesori i filmaši; ostanite i dalje s nama dok nastavljamo naše odbrojavanje do stotog filma na platformi! 

Posjetite platformu https://filmskanastava.hfs.hr