Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Disneyjeva čarolija i mladi Jeti: Završetak godine uz Senzorne projekcije

Senzorne projekcije Želja

U zadnjim tjednima 2023. godine ispratite još jednu sezonu senzornih projekcija uz nove fantastične animirane priče na dvije poznate lokacije! 

Pod krilaticom “Kino dostupno svima” ove su godine na senzornim projekcijama u pomno odabranim filmskim naslovima uživale tisuće gledatelja. Senzorne projekcije kontinuirano osiguravaju toplo i pozivajuće okruženje u kino dvoranama diljem Hrvatske, a svakom projekcijom jača se poruka o poticanju tolerancije i prihvaćanju različitosti.

Koncept senzornih projekcija pokrenule su još 2016. godine dr.sc. Eva Brlek, prof. edukacijske rehabilitacije i psihoterapeutkinja, i Sandra Malenicaprof. kroatistike i komparativne književnosti. Projekt stavlja naglasak na stvaranje zajedništva među djecom te potiče razvoj tolerancije i empatije. 

Senzorne projekcije sigurno su mjesto za djecu sa senzornim, ali i ostalim teškoćama te im omogućuju uključivanje u kulturne događaje. Djeca film gledaju s prigušenim svjetlima i tišim zvukom, smiju šetati za vrijeme projekcije, grickati i družiti se. 

Posljednje ovogodišnje senzorne projekcije održavaju se u Zagrebu i Samoboru. U srijedu 20.12.2023. U 13 sati u Kinu Kinoteka, Kordunska 1 uživajte uz novi spektakl iz tvornice Disney – film Želja

Želja je fantastična priča o stvarnim životnim vrijednostima. Asha je mlada djevojka koja poželi snažnu želju. Kozmička sila joj odgovori u obliku mase pune energije jednostavnog imena Zvijezda. Asha i Zvijezda zajedno će se sukobiti s najvećim neprijateljem Kraljevstva. Film je glazbena avantura s novih sedam napisanih pjesama čija je autorica kantautorica Julia Michaels, nominirana i za nagradu Grammy. S obzirom na bogatu povijest Disneyja, Želja zapravo služi kao svojevrsni hommage svim Disneyjevim hitovima. Film je sinkroniziran na hrvatski.

Na samom kraju godine, u subotu 30.12.2023. u 11 sati u kinu Samobor upustite se u snježnu avanturu Everest: Mladi Jeti

Kada se tinejdžerka Yi susreće s mladim Jetijem na krovu svoje zgrade u Šangaju, ona i njezini nestašni prijatelji, Jin i Peng, upuštaju se u epsku potragu da ponovno ujedine čarobno stvorenje sa svojom obitelji na najvišoj točki na Zemlji. Troje prijatelja morat će ostati jedan korak ispred Burnisha, bogatog čovjeka koji želi uhvatiti Jetija, i zoologa dr. Zare kako bi pomogli Everestu da se vrati kući. Film je sinkroniziran na hrvatski.

Sve zainteresirane za dolazak na projekcije pozivamo da se jave na e-mail adresu senzorne@hfs.hr.

U projekt je uključeno više kina diljem Hrvatske, a informacije o novim projekcijama bit će naknadno objavljene na stranicama Hrvatskog filmskog saveza. Ovim putem pozivamo sve gradove i kina da se uključe i podrže projekt te na taj način podrže neurorazličitost u svojim lokalnim sredinama.

Sve dodatne informacije možete saznati slanjem upita na e-mail adresu senzorne@hfs.hr

Senzorne projekcije održavaju se uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.