Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

17. Gledalište Kinokluba Zagreb

Gledalište, godišnji festival filmova članova Kinokluba Zagreb, održat će se od 29. svibnja do 1. lipnja u kinu Kinoteka.

Kinoklub Zagreb, najstariji kinoklub u Hrvatskoj i najplodnija hrvatska filmska producentska kuća kratkih filmova, na 17. po redu Gledalištu, od 29. svibnja do 1. lipnja u kinu Kinoteka predstavit će svoju godišnju filmsku produkciju. Na Gledalištu će se prikazati svi filmovi članova KKZ-a snimljeni u protekloj godini. Kinoklubaški autori i ove godine nude bogatu i raznovrsnu kolekciju amaterskih filmova svih žanrova.

Gledalište će početi svečanim otvaranjem i prvom natjecateljskom projekcijom u srijedu navečer, 29. svibnja. Od srijede do subote Kinoteka će prikazivati amaterske filmove kinoklubaških autora. 

Tročlani veliki žiri dodijelit će Nagradu ‘Maksimilijan Paspa’ za najbolji amaterski film u protekloj godini. Članovi žirija bit će Anita Čeko, Iva Rosandić i Dina Pokrajac. 

Nagradu kritike dodijelit će članovi žirija kritike kojeg čine polaznici Radionice filmske kritike i analize u KKZ-u. 

Detaljan program i selekcija filmova bit će objavljeni u nadolazećim tjednima, zato svakako pratite društvene mreže i internetsku stranicu Kinokluba Zagreb.