Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Alatnica Filmskog foruma

Filmski forum Udruge Djeca susreću umjetnost i filmski program Sedmi kontinent pozivaju zagrebačke profesore na besplatnu edukaciju o alatima za interdisciplinarno korištenje filmske umjetnosti u nastavi!

Filmski forum pokrenut je 2019. godine i redovito okuplja zagrebačke srednjoškolce u Kulturno informativnom centru KIC na besplatnim projekcijama klasika i suvremenih filmskih naslova. Nakon projekcija kroz strukturiranu analizu i interpretaciju isprepleću film s drugim umjetnostima te ga smještaju unutra širih kulturnih i društvenih praksi čime ih se osnažuje za buduće sudjelovanje u konstruktivnoj i osviještenoj konzumaciji i proizvodnji umjetničkih i medijskih sadržaja svih profila.

Nastavno na ovaj uspješni program, otvaramo našu Alatnicu za profesore. Voditeljica Filmskog foruma Višnja Pentić s profesorima će pogledati dva uzbudljiva domaća kratka filma te kroz njihovu zajedničku analizu predstaviti način na koji radi s učenicima osnažujući ih za emancipirano, aktivno i progresivno sudjelovanje u kulturnom polju. 

Pridružite nam se u utorak 5. ožujka 2024. u 18 sati u kino dvorani Kulturno informativnog centra KIC Preradovićeva 5, 2. kat. Trajanje edukacije je 60 minuta, a prisutni profesori će moći dobiti potvrdu o sudjelovanju. 

Udruga Djeca susreću umjetnost potiče filmsku pismenost djece i mladih kroz svoje programe od 2012. godine, a do sada je u njima sudjelovalo 170 tisuća djece. Više o našem radu možete saznati na www.sedmikontinent.org

Višnja Pentić predaje filmološke i medijske kolegije na Učiteljskom fakultetu i Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Objavljuje eseje o književnosti, filmu i likovnoj umjetnosti. Autorica je četiri nagrađivana kratka igrana filma. 2023. objavila je autorsku knjigu Prozori – ogledi iz filmske stvarnosti. Područja užeg stručnog interesa su joj hrvatski film i medijska pismenost djece i mladih.

Alatnica Filmskog foruma financirana je od strane Ureda za kulturu Grada Zagreba i provodi se u suradnji s Kulturno informativnim centrom KIC. Sudjelovanje je besplatno, a najava nije potrebna. Za više informacija javite nam se na info@sedmikontinent.org

Pridružite nam se i slobodno proslijedite poziv drugim zainteresiranima!