Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Filmski laboratorij Klubvizija: Found footage radionica

Klubvizija Found footage veljača 2024

Filmski laboratorij za analogni film Klubvizija u suradnji s Galerijom Miroslav Kraljević od 23. do 25. veljače 2024. organizira radionicu pod nazivom Found footage: Auto-arheologija kroz slike “iz druge ruke” pod vodstvom multimedijalne umjetnice Maje Milić, članice Klubvizije i berlinskog filmskog laboratorija LaborBerlin. 

Trodnevna radionica istražuje kućne filmove kao oblik eksperimentalne autoetnografije, fokusirajući se na njihov filozofski, sociološki i antropološki potencijal da izraze nešto drugačije od već pre-etabliranih koncepata. Kroz seriju vježbi ritualnog pregledavanja pronađenih Super 8 kućnih analognih filmova, propitivat će se ontologija same slike: što i kako gledamo te koji su potencijali kućnih snimaka u kontekstu umjetnosti i eksperimentalnog filmskog stvaralaštva. Cilj radionice je stvoriti kolektivni film sastavljen od fragmenata u kojima svaki polaznik projicira svoja osobna sjećanja na pronađene slike. U tome procesu analogno će se montirati Super 8 film i naučiti koristiti različite projektore i uređaje za pregledavanje.

Radionica će se održati u Galeriji Miroslav Kraljević, prostor Osmica (Pavla Šubića 29). Prijave na radionicu uz kratko motivacijsko pismo primaju se na e-mail klubvizija@gmail.com do 21. veljače, a odabrani polaznici će biti obaviješteni 22. veljače. Prethodno iskustvo rada s analognim filmom nije potrebno. Kotizacija za sudjelovanje na radionici je 30 EUR.

Program se održava uz potporu Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Facebook: https://www.facebook.com/klubvizija
Facebook event: https://fb.me/e/5j8rmuOn3
Instagram: https://www.instagram.com/klubvizija