Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Radionica animacije “Animafin u zajednici”

“Animafin u zajednici” je cjelogodišnji program radionica koje uljučuju šire građanstvo u proces nastanka animiranog filma. Na radionicama se crta, izrezuje, boja, modelira plastelinom, animira, igra optičkim igračkama, snima, usvajaju se nova znanja iz područja animacije, ali i doznaju zanimljivosti iz muzeja. Motive za crteže, figure i pokrete pronalazimo u fundusu muzeja, ovog puta u impresivnom životu izumitelja Nikole Tesle, uz stručnu pomoć muzejskih djelatnika. Otkrit ćemo zanimljive detalje o Teslinom uzbudljivom životu, izraditi njegov lik od raznobojnog kartona i pripremiti ga za kolaž animaciju.

Radionice su namijenjene obiteljima i drugim grupama građana zainteresiranih za iskustvo drugačijeg kreativnog doživljaja. Obitelji u najširem smislu te riječi dobrodošle su provesti kvalitetno vrijeme baveći se umjetničkim aktivnostima. Vrhunac programa je festival Animafin koji se održava početkom prosinca.

3. po redu radionica u Tehničkom muzeju održava se u nedjelju 24. 3. 2024. Savska cesta 18, Zagreb od 10 do 12 sati. Na radionicu nije potrebno donijeti ništa osim dobre volje, a zbog ograničenog broja mjesta potrebna je najava na animafin.festival@gmail.com. Preporučena najmlađa dob polaznika je 7 godina.

Program organizira Luma film u suradnji s Tehničkim muzejem u Zagrebu, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.