Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Filmski program za djecu – KinoKino u svibnju!

1. Subota4. svibnja 2024. – Moj mačak Ru (r. Guillaume Maidatchevsky, Francuska, 2023.):

Ru je živahno i znatiželjno mače koje život započinje na pariškim krovovima. Njegova se sudbina mijenja kada ga Clémence, desetogodišnja djevojčica, usvoji i povede sa sobom na praznike u ladanjsku kuću u planinama. Za Clémence i Rua tada započinje avantura na kojoj će odrasti, steći nove prijatelje, ekscentričnu susjedu Madeleine i bijelu mačku, te naučiti koliko je važna obitelj ali i sloboda.

Film je snimljen prema romanu Rroû Mauricea Genevoixa iz 1931. godine. Na Filmskom festivalu Giffoni 2023 proglašen je najboljim filmom u kategoriji dugometražni igrani film za dob 6+.

Nakon projekcije djeca će imati priliku razgovarati o filmu  s moderatoricom Tinom Tišljar, inače po zanimanju filmskom producenticom i autoricom.Trajanje programa je od 11 do 13 sati, preporučena dob je 8+. Jezik filma je francuski s hrvatskim titlovima.

2. Subota, 18.5.2024. – Moj prvi odlazak u kino

Program koji uključuje pet odabranih kratkometražnih, animiranih filmova, prilagođenih djeci predškolske dobi koja prvi put posjećuju kino! Nakon projekcije svako dijete dobit će diplomu za sjećanje na svoj prvi kino doživljaj. 

Vrijeme projekcije je od 10 do 11 sati. Svi filmovi u programu su sinkronizirani na hrvatski.

Projekcije se održavaju u Kino Kinoteka (Kordunska ulica 1, 10 000 Zagreb) Ulaznice za projekciju filma uz razgovor Moj mačak Ru i programa Moj prvi odlazak u kino mogu se nabaviti na web stranici Kina Kinoteka: https://kinokinoteka.hr/program/moj-macak-ru/.

KinoKino je cjelogodišnji filmski program za djecu u organizaciji Zagreb Film Festivala. Nastao je iz istoimenog filmskog festivala za djecu koji se održavao u Zagrebu od 2016. do 2022. godine, kako bi popularizirao svjetsku kinematografiju za djecu te omogućio, uz brojne edukativne sadržaje, poseban doživljaj odlaska u kino i utjecao na stvaranje novih generacija kinopublike. Zbog potrebe da programi budu učestaliji i dostupniji na repertoarima domaćih kinoprikazivača te da se omogući bolja decentraliziranost i dostupnost publici izvan glavnog grada, KinoKino od 2023. godine postoji kao cjelogodišnji filmski program.

Posebnost KinoKino projekcija su živahi i informativni razgovori koje stručni moderatori, poput glumice Sare Stanić ili producentice Tine Tišljar, vode s djecom po završetku filma, s ciljem da ih potaknu na izražavanje stavova i podrže razvoj njihova kritičkog razmišljanja i kreativnosti.

Informacije o KinoKino programima moguće je pratiti na službenoj stranici: www.kinokino.hr