Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Filmski program za predškolsku djecu – Moj prvi odlazak u kino!

Subota, 18.5.2024., od 10 do 11 sati, u Kinu Kinoteka 

Program Moj prvi odlazak u kino uključuje odabrane kratkometražne, animirane filmove, prilagođene djeci predškolske dobi koja prvi put posjećuju kino! Nakon projekcije svako dijete dobiva diplomu za sjećanje na svoj prvi kino doživljaj. 

Program koji gledamo ovu subotu sastavljen je od čak osam različitih filmova u ukupnom trajanju 46 minuta: Savršen gostGljivicaČepkoMišo i Robin: FarmaPovratak ŠmrkoleđanaKoya: Vragolasta dekaJezero i Hu Hu i velika utrka

Svi filmovi u programu sinkronizirani su na hrvatski, a preporučena dob je 3+.

Projekcije se održavaju u Kino Kinoteka (Kordunska ulica 1, 10 000 Zagreb). Ulaznice za Moj prvi odlazak u kinomogu se kupiti na blagajni kina.

Moj prvi odlazak u kino dio je KinoKina, cjelogodišnjeg filmskog program za djecu u organizaciji Zagreb Film Festivala. Nastao je iz istoimenog filmskog festivala za djecu koji se održavao u Zagrebu od 2016. do 2022. godine, kako bi popularizirao svjetsku kinematografiju za djecu te omogućio, uz brojne edukativne sadržaje, poseban doživljaj odlaska u kino i utjecao na stvaranje novih generacija kinopublike. Zbog potrebe da programi budu učestaliji i dostupniji na repertoarima domaćih kinoprikazivača te da se omogući bolja decentraliziranost i dostupnost publici izvan glavnog grada, KinoKino od 2023. godine postoji kao cjelogodišnji filmski program.

Posebnost filmskog programa za najmlađe Moj prvi odlazak u kino je u uvjetima prilagođenim djeci (prigušeno svjetlo, kraće trajanje projekcije) koja u pratnji odraslih prvi put prisustvovati filmskoj projekciji u kinu te izrada diplomica koje će svako dijete ponijeti sa sobom za sjećanje na svoj prvi odlazak u kino, čime želimo da njihov prvi susret s pokretnim slikama na velikoj platnu ostane trajno zabilježen.Informacije o svim KinoKino programima moguće je pratiti na službenoj stranici: www.kinokino.hr.