Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Filmsko-kreativni studio VANIMA organizira webinar u sklopu EU projekta KA210 „Animiraj se!“

Animiraj se

Nositelj projekta je DOM animacije iz Sremskih Karlovaca, a partneri su Filmsko-kreativni studio VANIMA i Dečiji kulturni centar iz Novog Sada.

Cilj projekta Animiraj se! je potaknuti mlade na kreativno izražavanje kroz animirani film, posebice kroz digitalne alate koji su mladima svakodnevno dostupni i besplatni. 

Jedna od prvih aktivnosti projekta Animiraj se! je webinar na koji pozivamo sve zainteresirane odgojno-obrazovne radnike kao i voditelje raznih aktivnosti mladih i za mlade.

Webinar će se održati 29. 9. 2023. od 19:00 do 19:45 u okviru pratećeg programa Festivala kratkog autorskog animiranog filma MultiMost fest.

Naziv webinara je Film, animirani film (Značaj i mogućnosti stvaranja animiranog filma u i izvan redovnog školskog sustava).

Sudionici će biti upoznati sa:
– značajem animacije u stvaralaštvu mladih, 
– mogućnostima i metodama rada na animiranom filmu unutar redovnog školskog sustava
– mogućnostima i metodama rada na animiranom filmu izvan školskog sustava tj. kroz rad udruga
– mogućnostima samostalne izrade animiranih filmova. 

U drugom dijelu webinara će se predstaviti projekt Animiraj se, njegov sadržaj te mogućnosti uključivanja u sam projekt kroz koji će voditeljima i mladima biti dostupni tutorijali s uputama za stvaranje animiranih filmova putem besplatnih digitalnih alata.

Izlagačica na webinaru Film, animirani film je Dubravka Kalinić Lebinec, suosnivačica i suvoditeljica u Filmsko-kreativnom studiju VANIMA iz Varaždina. Dubravka je učiteljica razredne nastave, izvrsna savjetnica, koja uz svoj redovan rad u II. osnovnoj školi Varaždin već dvadesetak godina vodi izvannastavnu aktivnost „Medijska kultura Dođi, vidi, viči“. Osim što se bavi animiranim filmom predavačica je i voditeljica niza projekata, radionica, webinara, suautorica priručnika i strateških dokumenata vezanih uz razvoj filmske pismenosti.

Molimo vas da se prijavite putem obrasca kako biste mogli dobiti potvrde o sudjelovanju: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSegHxkgeEFbs-FTA6pXvS8OTLrVOwjeiRrln3AbUiwS8wIgkA/viewform

Podaci za pristup webinaru putem Zoom-a:

https://us04web.zoom.us/j/79774486390?pwd=aSQ67iBbWjNWnAPGAapRcy2uoAdLls.1
Meeting ID: 797 7448 6390
Passcode: 0drbaK

DOM
VANIMA
Erasmus+