Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

FKVKZ na međunarodnom festivalu animiranog filma UpLift (University of Essex)

UPLIFT festival FKVKZ

Već sutra, 15. prosinca, u Colchesteru, Engleska, održava se drugi UpLift, međunarodni festival animiranog filma kojeg organiziraju studenti at the Department of Literature, Film and Theatre Studies (LiFTS) at University of Essex. Mjesto glavnog zbivanja festivala je Cine 10, gdje će biti sve projekcije filmova. Paralelna zbivanja i aktivnosti, poput radionica, izložbi, razgovora sa studentima i filmskim profesionalcima, druženja i završnog partyja, će se odvijati širom Colchester Campusa, University of Essex.

Naš tim je pedantno odabrao posebnu kolekciju kratkih animiranih filmova, kažu oni, obuhvaćajući različite teme i stilove koji su istovremeno provokativni i dojmljivi. A među njima je i animacija FKVKZ-a Na koncu, kojeg su autori Lucija Petkoviček, Karla Anić i Luka Bakonji. Službena selekcija prikazat će se u četiri filmska bloka tematski objedinjenih animacija. Prvi blok naziva World around us počinje u 12 sati. U ovom bloku je i film naše Stelle Hartman – Mačja posla. U drugom bloku, s početkom u 15 sati, je već spomenuti Na koncu s tematskim podnaslovom Loneliness. Treći blok nosi naziv Raising voices, a četvrti, koji počinje u 18 sati, ima znakoviti naziv Hope. Nakon toga je završni party i zatvaranje festivala uz dodjelu nagrada. Katalog festivala možete pogledati na ovoj poveznici, uz čestitke našim autorima – Stelli, Luciji, Karli i Luki.

Smješten unutar živahnog Colchester Campusa, UpLift je podjednako informativan i zabavan – tim riječima završavaju organizatori promociju svojeg festivala. Ne ulazeći u informativni dio programa, sigurni smo kako će se studenti Univerziteta u Essexu dobro zabaviti uz odabrane filmove i popratne sadržaje.

UPLIFT festival FKVKZ