Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Fotografska magija od koje zastaje dah – Izložba članova Autorskog studija-ffv

Autorski studio-ffv izložba

Da je fotografija jedna vrsta neodoljive magije, pokazuje aktualna izložba članova Autorskog studija-ffv koji inače rade različite poslove na Hrvatskoj radioteleviziji. Uglavnom je riječ o kamermanima i snimateljima koji su se do sada predstavljali na različitim samostalnim ili skupnim izložbama, uz zamjetnu medijsku i stručnu pozornost te naklonost publike. I ovaj su put pokazali svoju raskošnu kreativnost, istraživački duh, začuđujuću razigranost i poveli posjetitelje na putovanje unutarnjim i vanjskim svjetovima.

U galeriji Vladimira Horvata na Trgu žrtava fašizma 14 – prava poslastica za sve ljubitelje fotografije. Izlaže dvanaest autora različitih osobnosti i estetika: Daniel Autischer, Biljana Bjelajac Poznić, Milan Bukovac, Neven Fistrić, Ivan Kovač, Damir Matijević Alter, Ines Nađ, Krasandor Peršun, Luka Stamać, Domagoj Vranar, Dušan Vugrinec Vugi i Miroslav Zadro.

U ovo predbožićno vrijeme, kada Zagreb obiluje mnoštvom zanimljivih sadržaja, i ova je izložba prilika za poseban doživljaj čarolija nastalih u oku i duši fotografa. Posebno oduševljavaju prizori mjesta na kojima ste bili nebrojeno puta, a sada, gledajući ih u fotografskoj čaroliji, doimaju se kao nevjerojatan svijet koji vidite prvi put. Tako je i sa stvarima, ljudskim licima, zagonetnim protokom vremena. Danima, godinama, životima…Prava magija od koje zastaje dah.

Ljubitelje crno-bijele fotografije očekuje poezija asocijacija, melankolije, nostalgije, neopisive ljepote, bezvremenosti. A oni koje se vode Balaševićevom: dodaj svetu malo boje, čudo moje, uživat će u inspirativnim koloritnim kompozicijamakoje navode na igru, san, vlastito istraživanje malih i velikih stvari oko sebe i u sebi.

Borna Boris Baletić