Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Javno predavanje Daše Gazde u Društvu arhitekata Split u sklopu projekta “Skriveni grad”

Daša Gazde

Pozivaju se svi zainteresirani građani na četiri javna predavanja u sklopu interdisciplinarnog programa Skriveni Grad

Drugo predavanje održat će Daša Gazde u Društvu arhitekata Split (Starčevićeva 24) u subotu (2.9.) s početkom u 16 sati. Predavanje je javno i nije potrebna prijava.

Sto godina nakon Schurmannovog regulacionog plana grada Splita iščekujemo izmjene i dopune GUP-a (Generalni urbanistički plan). Taj plan, začet 1923., jedan je od čimbenika kulminacije promjene promišljanja javnosti o tome kako gledati grad. Daša nam kroz predavanje prenosi iščekivanja, nadanja i rezultate istih s prijelaza iz XIX. u XX. stoljeće te će na primjerima pokazati kako nam danas ide. Ili ne ide?

Daša Gazde diplomirala je arhitekturu pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od početka profesionalnog djelovanja do danas, u poziciji suradnika projektanta sudjelovala je u preko 60 projekata za objekte različitih namjena (stambene, višestambene, sportske, poslovne, proizvodne itd.) te u više od 20 realizacija. U zonama konzervatorske zaštite projektirala je sve razine projekata (projekt sanacije pojedinačno zaštićenog kulturnog dobra, projekt rekonstrukcije objekta u zoni zaštite itd). Izrađivala je elaborate koncepta razvoja (urbanistički) sportskih zona, zdrastvenih namjena, tvorničkih kompleksa i slično. Uz profesionalno djelovanje, od 2018. godine aktivna je u Društvu arhitekata Splita kao članica predsjedništva, a od 2020. je predsjednica DAS-a. Sudjeluje u organizaciji i provedbi anketnih i provedbenih natječaja za javne i privatne naručitelje, te u organizacijama radionica. Mentorica je studentima na praksi u DAS-u, a aktivno sudjeluje u organizaciji i mentoriranju na raznim suradničkim radionicama i projektima. U protekle dvije godine pod njenom direkcijom DAS je sunakladnik dvije knjige (Monografija Vjeko Ivanišević, Naš dil mediterana – 2. izdanje – Edo Šegvić). Također od 2019. godine periodično je članica Komisije za urbanizam grada Splita.

Više informacija o predavanjima pročitajte na poveznici.


Program financiraju Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Split i Društvo hrvatskih filmskih redatelja. Kino klub Split financiraju Hrvatski audiovizualni centar, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Zaklada Kultura nova.
Suradnici: CHC Prostor, Multimedijalni kulturni centar Split, Platforma Doma mladih
Vizualni identitet: Segor Garber
Zahvale: Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu na ustupanju prostora u sjeverozapadnoj kuli Dioklecijanove palače koji koristi Katedra za graditeljsko nasljeđe, Galerija umjetnina Split, Udruga za suvremenu umjetnost KVART, Kotar Gripe, Kotar Blatine-Škrape, Kotar Grad, Gradska knjižnica Marko Marulić, Umjetnička akademija sveučilišta u Splitu, Filozofski fakultet Split, Muzej Grada Splita, DeltaLab & Urbani studiji, Rijeka
Zahvaljujemo svima koji pomažu u promotivnim aktivnostima