Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Kraj školske godine donosi nova dva bloka Digitalne filmske naSTAVe!

Odmorite od ispita uz nove filmove nagrađivanih mladih autora!

Za osnovnoškolce smo pripremili čak dva igrana filma, Šimin dnevnik Osnovne škole iz Srinjina koji je na 61. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Zagrebu osvojio 2. nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Šime je običan osnovnoškolac, a sve o njegovim mislima saznajemo u ovom zabavnom filmu. Osim Šiminih avantura, imat ćete priliku pogledati film Kad učiteljica ode na tri minute, film MEKE – radionice medijske kulture OŠ Svetvinčenat koji je na 61. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Zagrebu osvojio 3. nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Kako izgleda atmosfera u razredu kada učiteljica nije u učionici otrkili su upravo ovim kratkim filmom.

I dok osnovnoškolci uživaju u igranim filmovima, za srednjoškolce donosimo opuštajuću dokumentarnu poslaticu Oyum (Moje misli), film Sveučilišta Manas iz Kirgistana, koji je na 16. Four River Film Festivalu osvjio nagradu za najbolji dokumentarni film. “Film, iako kratak, nudi opipljiv komadić Kirgistana i postaje meditativno iskustvo koje gledatelj dugo pamti.” rekao je žiri o filmu Oyum.

Upustite se u filmsko ljeto novim filmovima na platformi!

Platforma Digitalna filmska naSTAVa nudi besplatan pristup preko stotinu filmskih naslova i metodičkih priručnika namijenjenih održavanju nastave filma u osnovnim i srednjim školama. Učenici mogu podijeliti svoje dojmove ili postavljati pitanja putem komentara na platformi. Pridružite se filmskom obrazovanju i otkrijte nove filmove mladih autora na filmskanastava.hfs.hr

Digitalnu filmsku naSTAVu financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za elektroničke medije.