Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Kroz trnje do zvijezda

KIM

Kino klub Sisak i dalje nastavlja sa svojim besplatnim kino programom za građanstvo. U suradnji s KineDokom i Centrom kreativne industrije Sisak, KKS će 1.3.2024. u 19:30 prikazati još jedan vrhunski dokumentarac europske kinematografije. Ovog puta donosimo vam dokumentarni film mađarske produkcije – KIM.

Kim Corbisier bila je zagonetna ličnost budimpeštanske art scene. Prije deset godina redateljica Erika Kapronczai predložila joj je da snime kratki film, no nakon što je provela neko vrijeme s Kim, odustala je od te ideje kako bi dokumentirala njezinu borbu s ovisnošću. Taj je projekt također ostao nedovršen jer je Kim u 27-oj godini počinila samoubojstvo, ostavivši za sobom mali, ali snažan opus. Kim je Eriki ostavila svoju video kameru i uvid u svoj turbulentan život kroz intimne snimke. Iz njih je nastao njihov treći i jedini dovršeni film.

Filmovi se prikazuju u sklopu programa KineDok – mreže alternativne distribucije europskih dokumentarnih filmova koja okuplja više od 150 netradicionalnih prikazivačkih mjesta u šest europskih zemalja.

Pridružite nam se na projekciji, ponesite kokice i povedite prijatelje te budite i vi na korak do filma!