Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Kultna veljača u kinu Poreč

POU Poreč kultna veljača

Projekcije 9 filmskih klasika na velikom platnu

Nastavljajući se na projekcije kultnih filmova započete 2019. godine, kino Poreč u veljači donosi iznimnu priliku – na velikom platnu će se od 1. do 29. veljače prikazati ukupno 9 filmskih klasika.

Projekcije filmskih klasika velikih majstora i učitelja filmske umjetnosti koje inače ne bismo imali priliku pogledati na velikom platnu, ili vjerojatno uopće, u kinu Poreč bit će na rasporedu svakog četvrtka tijekom veljače i na dan Valentinova. Filmovi su to koji su zbog svojih tema te filmskih tehnika i postupaka kojima se koriste uvelike utjecali na filmsku umjetnost i industriju te su ostali zapisani kao njezina reprezentativna, vrhunska djela. Ti su nam filmovi najčešće i nedostupni, naročito na filmskom platnu, te je ovo zaista izvrsna prilika da sagledamo sedmu umjetnost iz drugačije perspektive i otkrijemo štošta novoga. 

Prvi film na rasporedu ovoga četvrtka, 1. veljače u 19 sati legendarni je Klub boraca Davida Finchera iz 1999. godine. Sljedećeg četvrtka, 8. veljače slijedi mu ratna komedija Dr. Strangelove (1964.) Stanleyja Kubricka u 18 sati te romantična drama Sretni zajedno (1997.) Wonga Kar-waija. Na dan Valentinova, 14. veljače u 19 sati prikazat će se romantična drama Jules i Jim (1964.) Franꞔoisa Truffauta u 19 sati, a već sljedećeg dana, 15. veljače, na rasporedu su dva filma: krimi-komedija Hotel Grand Budapest (2014.) Wesa Andersona u 18 te triler Pasja ljubav (2000.) Alejandra Gonzálesa Iñáritua u 20 sati. U četvrtak, 22. veljače u kinu Poreč gledamo igrani film Do posljednjeg daha (1960.) Jean-Luca Godarda u 18 sati i humornu dramu Noć na zemlji (1991.) Jima Jarmuscha u 20 sati. Posljednjeg dana veljače zatvara se i ovaj ciklus filmom U toku vremena (1975.) Wima Wendersa.

Cjelokupni je program, zajedno s opisima filmova i trejlerima, dostupan na internetskoj stranici i društvenim mrežama Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Ulaznice za filmove mogu se kupiti preko internetskog rezervacijskog sustava rezervacije-poup.hr ili na blagajni Učilišta radnim danom od 7 do 11 sati i uz prethodni poziv na broj 052/887-218 te jedan sat prije početka projekcije.

Program se odvija u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra te u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj.