Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Lipanjski KinoKino – filmski program za djecu

KinoKino projekcije od lipnja donosimo na novoj lokaciji – u Kulturno informativnom centru u Zagrebu! Pridružite nam se na uzbudljivom programu koji smo pripremili za početak ljeta:

1. Moj prvi odlazak u kino: subota, 22. lipnja 2024. 

Program namijenjen najmlađim filmoljupcima (3+), uključuje osam kratkih animiranih filmova, prila- gođenih djeci koja prvi put posjećuju kino! Nakon projekcije družit ćemo se uz podjelu diploma za sjećanje na prvi kino doživljaj. Vrijeme projekcije je 11:00 – 12:00 h, a svi filmovi u programu su sinkronizirani na hrvatski jezik.

2. Moj prijatelj robot (r. Pablo Berger, Španjolska, 2023.): subota29. lipnja 2024. 

Dirljiv animirani film o prijateljstvu, jednako zanimljiv i djeci i roditeljima! Priča prati razvoj neobičnog prijateljstva između psa i robota, koje se praćeno brojnim avanturama i dobrom glazbom u imaginarnom New Yorku 80-ih jednog dana iznenada prekida. Film je dobio više nagrada, među kojima je ona Europske filmske Akademije za najbolji animirani film te je bio nominiran za Oscara u kategorijinajboljeg dugometražnog animiranog filma. Nakon projekcije, djeca će imati priliku s edukatoricom glumicom Sarom Stanić sudjelovati u zanimljivom razgovoru o filmu. Trajanje programa je 11:00 – 13:00 h, preporučena dob je 8+.

Projekcije se održavaju u Kulturno informativnom centru u Zagrebu (Preradovićeva 5), a ulaznice se mogu kupiti isključivo online na kupiulaznicu.zff.hr.

Informacije o svim KinoKino programima moguće je pratiti na službenoj stranici: www.kinokino.hr.

KinoKino je cjelogodišnji filmski program za djecu u organizaciji Zagreb Film Festivala. Nastao je iz istoimenog filmskog festivala za djecu koji se održavao u Zagrebu od 2016. do 2022. godine, kako bi popularizirao svjetsku kinematografiju za djecu te omogućio, uz brojne edukativne sadržaje, poseban doživljaj odlaska u kino i utjecao na stvaranje novih generacija kino publike. Zbog potrebe da programi budu učestaliji i dostupniji na repertoarima domaćih kino prikazivača te da se omogući bolja decentraliziranost i dostupnost publici izvan glavnog grada, KinoKino od 2023. godine postoji kao cjelogodišnji filmski program.