Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Od veljače u Kino klubu Split kreće program Osnovnih radionica

Osnovne radionice Kino klub Split

Kino klub Split otvorio je prijave na četiri Osnovne radionice – radionicu kamere, rasvjete, zvuka i montaže. U sklopu radionica bit će organizirana četiri javna predavanja.

Program započinje javnim predavanjima Dore Baras. Predavanja će se održati 20. i 22. veljače te 12. i 14. ožujka 2024. u prostorijama Kino kluba Split u Domu mladih (Ulica slobode 28). Prvo predavanje naziva Filmska početnica započinje projekcijom dvaju kratkih hrvatskih filmova. Drugo predavanje naziva Što je sve film? rasvjetljava pojmove, rodove, žanrove, stilske epohe, metode i struje. Predavanja u ožujku posvećena su filmskom jeziku i stilu. 

Više o radionicama:

Radionica kamere održat će se od 23. do 25. veljače 2024. u prostorijama Kino kluba Split u Domu mladih (Ulica slobode 28) i na terenu. Vodit će je iskusni predavač, snimatelj i redatelj Boris Poljak.

Namijenjena je svima koji žele naučiti snimati i upravljati kamerom. Radionica prolazi kroz osnovne tehničke karakteristike kamere i osnove snimanja, analogni i digitalni zapis, formate, problematiku rasvjete na filmu, pri čemu se polaznike upoznaje s rasvjetnim tijelima i dodatnom opremom. Koristeći opremu Kino kluba, polaznici naučeno primjenjuju snimanjem na terenu.

Na radionicu se možete prijaviti putem prijavnog obrasca do 12. veljače 2024.

Radionica rasvjete održat će se od 8. do 10. ožujka 2024. u prostorijama Kino kluba Split u Domu mladih (Ulica slobode 28) i na terenu prema potrebi. Vodit će je dugogodišnji član kluba Jure Cukar. 

Na radionici polaznici će se upoznati s karakteristikama rasvjetnih tijela i ulogom rasvjete na filmu, ali i dobiti nove ideje kako se zanimljivo osvjetljenje može postići s rasvjetom koju imamo u svom neposrednom okruženju. Polaznici će imati priliku sudjelovati u praktičnom radu koristeći opremu Kino kluba u prostorijama udruge te na zajedničkom snimanju u interijeru i eksterijeru.

Prijavni obrazac na radionicu rasvjete bit će objavljen naknadno.

Radionica zvuka održat će se od 15. do 17. ožujka 2024. u prostorijama Kino kluba Split u Domu mladih (Ulica slobode 28) i na terenu prema potrebi. Radionica će se provoditi pod mentorstvom Tonča Bakotina, u suradnji s organizacijom Sensoria.

U sklopu trodnevne radionice polaznici će imati priliku upoznati se s ulogom zvuka u pokretnoj slici, tonskom opremom, pripremom za snimanje, snimanjem, postprodukcijom. U završnom dijelu radionice polaznici će vježbati snimanje u interijeru kao i eksterijeru te učiti o postavkama opreme.

Prijavni obrazac na radionicu zvuka bit će objavljen naknadno.

Radionica montaže održat će se od 24. do 28. ožujka 2024. u prostorijama Kino kluba Split u Domu mladih (Ulica slobode 28). Vodit će je dugogodišnji predavač Kino kluba Split, Dragan Đokić.

Polaznici će na radionici proći kroz kratku povijest filmske montaže, osnovne stilske postupke filmske montaže, osnove rada u nelinearnim programima za filmsku i video montažu, pojedinačni rad polaznika u odabranim programskim paketima, montiranje scena, kreativno oblikovanje filma/videa, postprodukciju, osnovnu obradu slike (color correction), osnovnu obradu zvuka i glazbe, eksportiranje i formate.

Prijavni obrazac na radionicu montaže bit će objavljen naknadno.

Više informacija: program@kinoklubsplit.hr

Paralelno s programom Osnovnih radionica organizira se Škola nove filmske prakse. Više možete pročitati u objavi.

Rad Kino kluba Split podržavaju Zaklada Kultura nova, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Grad Split.