Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Održana Youth Cinema Network konferencija 2024. u Rostocku, Njemačkoj

Već tradicionalno, karlovačka delegacija sudjelovala je na 12. Youth Cinema Network (YCN) konferenciji, koja je održana od 8. do 12. svibnja, u okviru Festivala FiSH – Filmfestival im Stadthafen, a koji se već 21 godinu održava u Rostocku, na sjeveru Njemačke.

Youth Cinema Network mreža je filmskih festivala za mlade, organizacija i učitelja filmske i medijske kulture koji promoviraju i unapređuju izradu filmova mladih. Članovi YCN-a su i Hrvatski filmski savez te karlovački Kinoklub Karlovac i Four River Film Festival, međunarodni filmski festival filmova autora od 14 do 20 godina kojega zajednički organiziraju Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac. U karlovačkoj delegaciji u Rostocku bili su Tamara Perković, Ksenija Sanković, Toni Šarić i Ana Vine, uz YCN koordinatore Antonija Britvara i Mariju Ratković Vidaković, dugogodišnju članicu našeg Kinokluba, koja je nastavila karijeru u Švedskoj.

Na konferenciji je sudjelovalo 35 sudionika iz cijelog svijeta. Program se sastojao od predavanja, radionica i stručnih panel-rasprava na teme – umjetna inteligencija u filmu i edukaciji, osnaživanje audiovizualnog stvaralaštva mladih te umrežavanje partnera i razvijanje novih suradnji i projekata.

O Youth Cinema Networku

Ova odlična inicijativa započela je još 2012. godine, da bi formalno bila utemeljena u Karlovcu 2013. godine, za vrijeme 18. Filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala. 

Okuplja više od 40 festivala, organizacija i freelancera, a jedna od aktivnosti Youth Cinema Networka je i dodjela godišnje nagrade naziva Youth Cinema Network Award najboljim filmovima djece i mladih, koje za izbor nominiraju festivali i organizacije članice Mreže.

Detaljnije informacije moguće je pronaći na mrežnoj stranici https://www.youthcinemanetwork.org/