Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Okrugli stol o filmskoj pismenosti u Slatini

POU Slatina

Filmska pismenost i medijska kultura u nastavi hrvatskog jezika ime je dvodnevnog edukativnog događaja koji se održava 16. i 17. listopada 2023. godine u Pučkom otvorenom učilištu u zajedničkoj organizaciji spomenutog domaćina i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Jučer, prvog dana, u maloj Art dvorani kina održan je informativni okrugli stol na temu primjene filma u nastavi u osnovnim i srednjim školama. Na tom okruglom stolu sudjelovali su nastavnici hrvatskog jezika slatinskih škola kako bi se dodatno educirali o filmskoj pismenosti i kasnije ju pokušali implementirati u nastavu hrvatskog jezika.

Na tom jučerašnjem prvom danu u radu okruglog stola sudjelovali su Marina Zlatarić, nastavnica hrvatskog jezika u OŠ Bartola Kašića Zagreb, Danijela Fabric Fabijanac, ravnateljica POU Slatina i predsjednica Kino mreže, Ivančica Fett, voditeljica Županijskoga stručnoga vijeća učitelja hrvatskog jezika osnovnih škola Virovitičko–podravske županije i Ingrid Padjen Đurić, viša savjetnica HAVC-a za filmsku pismenost, dok je voditelj bio Toma Zidić, filmski redatelj i autor. Aktivni sudionik okruglog stola bio je i gradonačelnik Denis Ostrošić.

foto: Damir Jukić