Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Otvoren poziv za prijave filmova na diskurzivni program Kino kluba Split “U kvadrat”

Verzotti

Raduje nas nastavak diskurzivnog programa “U kvadrat” koji je posvećen prezentaciji audiovizualnih djela filmaša i umjetnika. Osim prezentacije, program autorima pruža priliku da izravnim javljanjem putem digitalnih kanala, s publikom iskomuniciraju uvjete i izazove nastanka djela te u otvorenoj atmosferi razmjene međusobna iskustva. Pošaljite nam vaša neovisna, radikalna, hrabra, zanimljiva, alternativna, eksperimentalna djela. Veseli nas svaki autentični glas filmašica i filmaša, koji se usuđuju biti drugačiji. Prijavite svoj film i podijelite vašu sinematsku viziju s nama.

Na program se može prijaviti putem online forme do 20.12.2023.

Tijekom tri godine provedbe, u programu je sudjelovalo 58 autora i autorica iz zemalja regije, kao i inozemstva, Njemačke, Francuske, Brazila, Litve, Rusije, SAD-a, Australije, Tajlanda, Bjelorusije, Grčke, UK, Austrije, Nizozemske, Malte, Finske, Izraela i drugih. Prikazano je više od 100 filmova nastalih u specifičnim produkcijskim okvirima – samostalno ili putem platformi, kolektiva ili organizacija koje dijele znanje i resurse koji pomažu smanjiti troškove produkcije, omogućujući na taj način autorima da razviju vlastiti jezik. Program se u 2023. godini provodio od siječnja do listopada, svakog zadnjeg četvrtka u mjesecu u prostorijama Kino kluba Split (Ulica slobode 28). Nadamo se da ćemo nastaviti poticati i pridonositi promociji nezavisnog stvaralaštva.

Veselimo se vašim prijavama i budućoj suradnji!

Rad Kino kluba Split podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Split i Zaklada Kultura nova.