Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Otvorena 14. Ljetna škola filma Gunja

Otvorena 14. Ljetna škola filma Gunja

U atriju Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ Gunja sinoć je filmom „Ljeto kada sam naučila letjeti“ otvorena 14. Ljetna škola filma Gunja u organizaciji Studija kreativnih ideja Gunja – SKIG i OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja.

Ljetna škola filma održava se od 23. do 28. srpnja, a ove godine polaznici će moći birati između 7 radionica: analogna fotografija, glazbena produkcija, radioigra, dokumentarni film, igrani film, (za)igrani film i radionica PRESS službe.

U večernjim satima očekuje nas pregršt hrvatskih filmova kao što su: Ljeto kada sam naučila letjeti, El Shatt: nacrt za utopiju, Cvrčak i mravica, Garbura itd. Novost ove godine su tri dnevne dječje projekcije: film Dnevnik Pauline P., nagrađeni filmovi Studija kreativnih ideja Gunja (SKIG) te filmovi nastali u Kinoklubu Sisak i Kinoklubu Karlovac. Ulaz na sve filmske projekcije je besplatan.

U ime Vukovarsko-srijemske županije svima se obratila pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Tamara Kalistović, koja je pozdravila sve nazočne i poželjela im pregršt dobre zabave i uspješna filmska ostvarenja.

Također, nazočne je pozdravio i načelnik općine Anto Gutić, koji je naglasio da je izrazito ponosan na Ljetnu školu filma Gunja što svjedoči i ovogodišnji rekordan broj polaznika. 

Tom prigodom, predsjedniku Udruge Studija kreativnih ideja Gunja Marinku Marinkić uručeno je priznanje koju dodjeljuje Općina Gunja za iznimna postignuća. Zahvalnicu je uručio predsjednik Općinskog vijeća Antonio Marković.

Osim filmskog programa posjetitelji će moći pogledati i izložbu u obliku QR kodova pod nazivom „GIF for FUSE“.

14. Ljetnu školu službeno je otvorio predsjednik Studija kreativnih ideja Gunja – SKIG Marinko Marinkić zajedno s voditeljima radionica.

1. Igrani film – David Gašo, Mirsad Mahmutović & Tin Ostrošić
2. Dokumentarni film – Matea Ilijašev, Luka Zovak & Ljubica Kotromanović
3. (Za)igrani film – Anita Tufekčić & Marko Dugonjić 
4. Radioigra – Bojan Perić & Hrvoje Korovljević
5. Press radionica – Kristina Kovačević & Stjepan Petković
6. Analogna fotografija – Marinko Marinkić & Katarina Landeka
7. Glazbena produkcija – Magda Mas, Matko Basar & Matija Barić

Zadnjega dana, 28. srpnja, Škola će biti zatvorena projekcijom filmova nastalih na radionicama.

Sve informacije i detalje pogledajte i pratite na našoj Facebook stranici https://www.facebook.com/ljsfg  i na našem Instagram profilu https://www.instagram.com/ljsfgunja/

Obavijesti će biti dostupne i na Facebook stranici škole https://www.facebook.com/OSGunja

Program se održava uz financijsku potporu Hrvatskoga audiovizualnog centra, HŽPP-a, Vindije i partnere Hrvatski filmski savez, općinu Gunja i Vukovarsko-srijemsku županiju.