Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Otvorena je 55. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

55. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

U petak, 24. studenoga u prostoru MM Centra u Zagrebu otvorena je 55. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Autorskog studija – fotografija, film, video.

Revija će trajati do 26. studenog, a projekcije je moguće pratiti i online te glasati za pobjednike.

Ove je godine za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva prijavljeno ukupno 138 filmova, a u program je uvršteno 9 igranih filmova, 9 dokumentarnih filmova, 8 eksperimentalnih filmova i 4 animirana filma. U natjecateljskom su programu filmski klubovi, skupine autora, studenti i pojedinci. Ulaz na sve projekcije potpuno je besplatan.

Na otvorenju je okupljenu publiku u ime suorganizatora Revije, Autorskog studija – fotografija, film, video pozdravio Milan Bukovac. 

Drago mi je da se revija ponovo održava u dvorani Multimedijalnog centra.To je prostor u kojem su tisuće mladih stekle važno neformalno obrazovanje, osobito što se tiče drugačijeg filma, alternativnog filma. Tako da mi je jako drago što smo ponovo tu i da mi se vraćaju neka stara sjećanja. Želim vam ugodno gledanje filmova, a svim autorima puno uspjeha, ostvarite svoje filmske snove!

Milan Bukovac - 55. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

Publici se zatim obratila tajnica Hrvatskog filmskog saveza, Tatjana Aćimović.

Pozdravila bih sve autore i producente te sve vas koji ste sudjelovali na filmovima jer mislim da je od velike važnosti da ste tu, da na ovom mjestu prikrazujemo neprofesijske filmove, da održavamo tradiciju jer vjerujem da je ovo jedan od rijetkih važnih festivala za kvalitetu i razvoj kulture u Republici Hrvatskoj. Hvala vam i uživajte u filmovima, ja ću sigurno uživati.

Tatjana Aćimović - 55. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

Nakon uvodnih riječi započele su prve dvije od ukupno 5 revijskih projekcija obuhvaćenih ovogodišnjim programom. 

Članovi stručnog ocjenjivačkog suda bit će direktor fotografije i redatelj Boris Poljak, filmski montažer Marin Juranić te redateljica Sunčica Ana Veldić. 

Žiriranje na Reviji je javno, odvija se prema pravilima međunarodne filmske organizacije UNICA-e, a može se pratiti i online na stranicama Revije.

55. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

Revijske projekcije dostupne su na sljedećoj poveznici: https://revija.hfs.hr/online-projekcije

Reviju podupiru Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Grad Zagreb.