Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Otvorene prijave za novi ciklus radionica Filmske početnice!

Restart

Želite saznati kako nastaje glazba u filmu i kako se glazbom stvara atmosfera u filmskim scenama? Zanima li vas kako iz svjetla nastaje zvuk? Želite li uz sve to slobodno postavljati i hrpu pitanja?

Onda se pridružite i učite o filmu na besplatnom novom ciklusu radionica Filmske početnice posvećenih zvuku ”Filmski valovi – zvukom osjećamo”.

Radionica FILMSKI VALOVI – ZVUKOM OSJEĆAMO namijenjena je djeci osnovnoškolske dobi od od 10 do 12 godina. Ciklus od dvije radionice zaredom (29.10. i 5.11.) će se održati u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Trnjanska struga 34, Zagreb. Sve što je potrebno za pohađanje radionice jest prijaviti se što prije i rezervirati svoje mjesto. Za prijavu je potrebno preuzeti OBRAZAC na www.filmskapocetnica.restarted.hr te ga ispunjenog poslati na: filmskapocetnica@restarted.hr. Po prijavi šaljemo sve dodatne informacije!

Program Filmske početnice provodi organizacija Restart, a sve radionice su besplatne zahvaljujući podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.

RADIONICA ‘’FILMSKI VALOVI – ZVUKOM OSJEĆAMO” namijenjena je djeci od 10 do 12 godina. Datum i vrijeme održavanja:

  • 29. 10. nedjelja (12:30-14:30) 
  • 5. 11. nedjelja (12:30-14:30)

Voditelji: Vanda Kreutz i Tin Dožić

U ovom ciklusu radionica naglasak je na zvuku u filmu i kroz dva termina pruža se uvid u razumijevanje tog važnog osnovnog elementa filma kojeg ponekad nismo potpuno svjesni. Gledajući zanimljive i dobi primjerene filmske primjere razumjet ćemo što je to zvuk i što u nama pokreće, zašto je važan te gdje i kako ga koristimo ne bismo li potaknuli razne emocije kod gledatelja. Zvuk umiruje, plaši, uznemirava, potiče osjećaj mržnje ili simpatije, ali ima i funkciju u najavi, odjavi i u pojašnjavanju filmskih scena. Slušajući zvukove koji nas okružuju, bilježit ćemo što čujemo i što slušamo. Na radionici ćemo stvoriti vlastite “zvučne likove” koristeći razne predmete i uređaje, slušati i stvarati ćemo izvore svjetla koje pretvaramo u zvuk, stvarati ćemo sjene i efekte koristeći uređaje poput grafoskopa te ćemo crtajući svirati i sve to dokumentirati mikrofonima i snimačima zvuka.

Za dodatne informacije i upite, slobodno nam pošaljite mail na branka@restarted.hr.

Službena mrežna stranica: http://filmskapocetnica.restarted.hr

Facebook stranica: https://www.facebook.com/Filmskapocetnica/