Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Otvorene prijave za proljetni ciklus Filmske naSTAVe u kinu Kinoteka!

Filmska naSTAVa proljeće 2024.

Nakon iznimno uspješnog zimskog ciklusa u zagrebačkom kinu Kinoteka, veselimo se novim filmskim praznicima i otvaramo prijave za proljetni ciklus Filmske naSTAVe od 2. do 6. travnja 2024. godine. 

Dok iščekujemo obnovu kina Tuškanac, ponovo se družimo u kinu Kinoteka! Na proljetnom ciklusu pridružit će vam se već poznate voditeljice, osnivačice Filmske naSTAVe, dr. sc. Ana Đordić i izv. prof. art. Jelena Modrić, akad. mont., zajedno s gostima predavačima. Srednjoškolci, studenti i profesori ponovo će svoje praznike posvetiti filmskoj umjetnosti. Tijekom pet dana imat će jedinstvenu priliku za istraživanje umjetničkih vrijednosti različitih filmskih žanrova, nacionalnih kinematografija i stilskih epoha. Naravno, i ovoga puta pridružit će nam se gosti iznenađenja koji će svim polaznicima približiti svijet ispred i iza kamera.

Koliko su srednjoškolci željni kvalitetnog filmskog obrazovanja dokazuje činjenica da je Filmska naSTAVa u zimskom ciklusu po prvi put zatvorila prijave prije vremena! Tako je zimski ciklus ugostio više od 250 sudionika iz preko 40 različitih srednjih škola i učeničkih domova. Sudjelovanje u programu je potpuno besplatno, no broj mjesta je ograničen pa se svakako pobrinite da pravovremeno rezervirate svoje mjesto u kinu!

Kako se prijaviti? Prijave su otvorene do 29. ožujka, a prijaviti se možete putem poveznice: https://filmskanastava.hfs.hr/prijava-2024

Najnovije vijesti vezane uz Filmsku naSTAVu možete pratiti i putem Instagram profila @filmskanastava i @hfs.hr te službenog weba filmskanastava.hfs.hr

Filmska naSTAVa jedinstven je program na području Republike Hrvatske kojem se mladi uvijek rado vraćaju – jedini je filmsko-obrazovni program namijenjen srednjoškolskim učenicima te je uz to potpuno besplatan. Osim primarno srednjoškolcima, namijenjen je i studentima te srednjoškolskim nastavnicima, ali i svima onima željnih filmskog znanja i usavršavanja filmskog jezika. Organizira ga Hrvatski filmski savez u partnerstvu s Centrom za kulturu i film Augusta Cesarca i kinom Kinoteka.

Program su preporučili Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Katedra za filmologiju Odsjeka za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski filmski arhiv (Hrvatska kinoteka pri Hrvatskom državnom arhivu), odjel Filmske pismenosti pri Hrvatskom audiovizualnom centru, portal Medijska pismenost, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Odsjek za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. 

Program se održava uz financijsku potporu Hrvatskoga audiovizualnog centra, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Zaklade Kultura nova i Grada Zagreba te uz pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

Za sve dodatne informacije i upite, obratite nam se putem e-pošte na obrazovni@hfs.hr.