Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Otvorene su prijave na radionicu rasvjete u Kino klubu Split

Radionica rasvjete 1

Kino klub Split otvorio je prijave na radionicu rasvjete, koja će se provoditi u prostorijama Kino kluba (Dom mladih, Ulica Slobode 28) i na terenu prema potrebi od 8. do 10. ožujka 2024.

Radionicu će voditi dugogodišnji član Kino kluba Split Jure Cukar. Polaznici će se upoznati s karakteristikama rasvjetnih tijela i ulogom rasvjete na filmu, ali i dobiti nove ideje kako se različito osvjetljenje može postići s rasvjetom koju imamo u svom neposrednom okruženju. Polaznici će imati priliku sudjelovati u praktičnom radu, koristeći opremu Kino kluba.

Na radionicu rasvjete se prijavljuje putem prijavnog obrasca do 25. veljače 2024.

O predavaču:

Jure Cukar završio je preddiplomski studij Umjetničke akademije u Splitu, Odsjek filma i videa, 2009.-2012. Aktivni je član Kino klubu Split od 2008. godine, djelovao je i kao član izvršnog odbora. 2018. je završio magisterij za filmsko i video snimanje pri Akademiji Dramskih umjetnosti u Zagrebu. Radio je kao majstor rasvjete i asistent kamere na mnogim komercijalnim i umjetničkim projektima te kao snimatelj u novinskoj agenciji Hanza Media. Predavač je na radionici rasvjete. Razvija strategiju nabavke opreme i prostora. Djeluje u Splitu i Zagrebu.

U slučaju velikog broja zainteresiranih, selekcija će se vršiti na osnovu motivacijskog pisma, a prednost će imati kandidati koji se prijave na sve četiri radionice (kamere, rasvjete, montaže i zvuka).

Za članove kluba radionica je besplatna, dok za sve ostale kotizacija po radionici iznosi 20 eura. Polaznici koji prođu tri radionice stječu pravo na učlanjenje.

U tijeku su i prijave na radionicu kamere. Prijaviti se može putem prijavnog obrasca do 12. veljače.

Više informacija na program@kinoklubsplit.hr

Rad Kino kluba podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura nova, Grad Split, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Hrvatski audiovizualni centar.