Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Otvorene su prijave na šesto izdanje Male škole medijske kulture u Kino klubu Split

Mala škola medijske kulture Split

Kino klub Split poziva sve zainteresirane nastavnike(ice) i profesore(ice) hrvatskog jezika i književnosti, likovne kulture i likovne umjetnosti u osnovnim i srednjim školama, koji(e) žele steći ili usavršiti svoja znanja i razumijevanje audiovizualnih medija te ih kasnije uklopiti u nastavne i izvannastavne aktivnosti u školama i svakodnevni rad s djecom i mladima, da se prijave na šesto izdanje Male škole medijske kulture (MŠMK).

Cijeli program trajat će u periodu od 28. listopada do 29. studenog 2023. u prostorijama Kino kluba Split (Ulici slobode 28) te na terenu po potrebi. Planirano je da se predavanja održavaju ponedjeljkom i srijedom u večernjim terminima, a praktične radionice vikendom. Točan raspored bit će naknadno javljen odabranim polaznicima.

Program MŠMK sastoji se od predavanja iz područja Teorije audiovizualnih medijaPovijesti i analize filma, te radioničkog praktičnog programa, koji obuhvaća radionicu Snimanjaanimacije i montaže. Mentori(ce) na programu su Joško JerončićDora BarasBoris Poljak i Natko Stipaničev.

Od prošle godine, škola je obogaćena i dodatnim predavanjima u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom. Projekcije i predavanja u periodu od 28. do 29. listopada održat će dr. sc. Ana ĐordićJelena ModrićIvana Rupić.

Za sudjelovanje u programu MŠMK-a potrebna je prijava do 20. listopada putem prijavnog obrasca. Sudjelovanje u programu je besplatno. Broj polaznika je ograničen i u slučaju povećanog interesa, selekcija će se vršiti na osnovu motivacijskog pisma.

Više informacija o programu saznajte u objavi na web stranici Kino kluba Split.

Rad Kino kluba Split podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Split i Zaklada Kultura nova. Program podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i Agencija za elektroničke medije. Program se održava u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, Multimedijalnim kulturnim centrom i Agencijom za odgoj i obrazovanje.