Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Početak jeseni s radionicama Filmske početnice!

Filmska početnica

Želite saznati kako se objekti u filmu sami kreću? Zanima li vas animirani film?  Želite li staviti predmete pod mikroskop i vidjeti njihovu čudesnu i običnim okom nevidljivu stranu? Zanima li vas kako nastaje glazba u filmu i kako se glazbom stvara atmosfera u filmskim scenama? Želite li uz sve to slobodno postavljati i hrpu pitanja?

Onda dođite u POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade!

Ovisno o dobi polaznika, izabire se pohađanje određene programske skupine: radionica MALA FILMSKA POČETNICA namijenjena je djeci od 5 do 7 godina, a radionica MEDIJSKI LABORATORIJ djeci od 10 do 12 godina. Sve radionice će se održati u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Trnjanska struga 34, Zagreb.

Sve što je potrebno za pohađanje radionice jest prijaviti se što prije i rezervirati svoje mjesto. Za prijavu je potrebno preuzeti OBRAZAC na našim službenim stranicama www.filmskapocetnica.restarted.hr te ga ispunjenog poslati na: filmskapocetnica@restarted.hr. Po prijavi šaljemo sve dodatne informacije! Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve radionice su besplatne zahvaljujući podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.

RADIONICA MEDIJSKI LABORATORIJ

Medijski laboratorij

Namijenjena je djeci od 10 do 12 godina.

Datum i vrijeme održavanja:
17. 9. nedjelja (12:30-14:30) – zvuk, video
24. 9. nedjelja (12:30-14:30)– zvuk, video
1. 10. nedjelja (12:30-14:30)– zvuk, video
8. 10. nedjelja (12:30-14:30)– montaža

Voditelji: Tin DožićVanja BabićVanda Kreutz

Kombinirajući razne medije i tehnike (dijaprojektor, grafoskop, CRT televizori, walkman, kazete, mikrofon, kamera, mikseta, razne leće, filteri,light box…) stvorit ćemo medijski laboratorij u kojem će nastati materijali pomoću kojih ćemo saznati kako se objekti u filmu sami kreću, osvijestiti važnost i postojanje zvuka u filmu. Slušat ćemo zvukove koji nas okružuju, zabilježavati što čujemo, slušamo i proizvodimo. Proizvedene slike i zvukove ćemo spajati u vlastitu priču te je ispričati kroz film i umjetničku knjigu.

RADIONICA MALA FILMSKA POČETNICA

Mala filmska početnica

Namijenjena je djeci od 5 do 7 godina.

Datum i vrijeme održavanja:
17. 9. nedjelja (10:00-11:00) – fotografija
24. 9. nedjelja (10:00-11:00) – glazba u filmu
1. 10. nedjelja (10:00-11:00) – montaža
8. 10. nedjelja (10:00-11:00) – video

Voditelji: Vanda KreutzVanja BabićIvana Đula i Luka Vrbanić

Istraživati ćemo tehnike animiranog filma kao što je stop-motion kako bismo razumjeli iluziju kako se objekti u filmu sami kreću. Istraživati ćemo i proces stvaranja i oblikovanja glazbe za film. Prvo ćemo osvijestiti postojanje, a zatim i ulogu glazbe u filmu. Slušat ćemo zvukove koji su svuda oko nas, bilježiti ćemo što čujemo i slušamo. Razmišljati ćemo o ulozi zvuka u filmu koji pokreće razne emocije kod gledatelja filma: smiruje, plaši, usrećuje, potiče osjećaj mržnje ili simpatije. Na kraju ćemo stvoriti iluziju pokreta te malo po malo od jednog objekta učiniti drugi, mijenjat ćemo im razne položaje i oblike kako bismo dobili neku svoju priču.

Za dodatne informacije i upite, slobodno nam pošaljite mail na branka@restarted.hr.

Službena mrežna stranica: http://filmskapocetnica.restarted.hr

Facebook stranica: https://www.facebook.com/Filmskapocetnica/