Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Početak provedbe projekta Planet film

Planet film KKS

Došao je i taj dan. Kino klub Sisak je započeo provedbu projekta Planet film, financiranog od strane Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Siska. Na toplo zimsko jutro okupili su se polaznici iz gotovo svih osnovnih škola s područja Siska u prostorima CIKS-a. Polaznici su se zajedno s voditeljem projekta međusobno upoznali te im je predstavljen projekt, plan rada i ciljevi koji se planiraju ostvariti. Od sljedećeg puta krenut će se s teorijskim dijelom kroz koji će se naučiti osnovno znanje izrade filma. Cilj projekta je snimiti dva kratkometražna filma, a prvi film koji će se snimiti bit će dokumentarni.

Radionice Planeta film zamišljene su kao sažeti satovi filmske kulture. Kroz projekt se prolaze sve osnove izrade filma – od pisanja scenarija do snimanja i montaže. Za zaokruživanje cjeline polaznici imaju mogućnost otići na filmske festivale gdje će se upoznati s vršnjacima iz cijele Hrvatske. Kao dodatnu vrijednost cijelome projektu svi koji sudjeluju razvijaju svoje organizacijske i komunikacijske vještine, a usto dobivaju iskustvo rada u timu gdje imaju priliku prepoznati svoje prednosti i nedostatke.

Pridruži nam se i ti! Radionice su u potpunosti besplatne i ne zahtijevaju ništa drugo osim tvoje pažnje i volje za upoznavanjem novih ljudi i novih stvari. Jer samo zajedno možemo biti na korak do filma!