Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Počinje Škola animacije Luma filma

Škola animacije Luma film

Škola animacije Luma filma počinje u subotu 7.10.2023. u Kulturnom centru KNAP, Ivanićgradska 41a, Zagreb. Škola traje cijelu školsku godinu, zaključno s koncem lipnja, a odvija se svake subote, osim državnim praznicima. Postoje dvije grupe: početna 10-12 sati i napredna 12-14 sati.

Škola je namijenjena djeci od 10 do 14 godina koja vole crtati, radoznala su i zanima ih kako nastaju filmovi. Poželjno je da imaju strpljenja i vole raditi u timu, a kreativnost i znanje o animaciji razvijat će se postupno.

U školi se učenici upoznaju s različitim likovnim tehnikama, osnovnim prinicipima animacije i gramatikom filma koji se prožimaju u procesu nastanka jednog animiranog filma. Kroz praktični rad u raznim materijalima isprobavaju različite tehnike, crtaju, režu, modeliraju, snimaju, planiraju i rješavaju tehiničke probleme. Atmosfera je pozitivna i dinamična, potiče se razgovor i istraživanje, te timski rad. Tijekom 9 mjeseci učenici pogledaju oko 30 pažljivo odabranih filmova iz povijesti svjetske i domaće kinematografije. Škola je osnovana s ciljem upoznavanja djece i mladih s procesom nastanka animacije i razvijanja njihovog kritičkog mišljenja o filmovima.

Tijekom prvog polugodišta uči se o povijesti animacije kroz optičke igračke, upoznaje s 12 principa animacije, te likovnim i filmskim pojmovima. Tijekom drugog polugodišta učenici osmišljvaju i snimaju animirane filmove. Razvijene vještine i znanja djeca mogu implementirati i u drugim područjima svog budućeg djelovanja.

Za upis u naprednu grupu neophodno je prethodno pohađanje škole animacije, radionice filma/animacije i dob od 12-14 godina.

Za upis molimo pošaljite podatke na mail centar@knap.hr: ime i prezime učenika, godište, ime i prezime jednog roditelja i odabir grupe. Mjesečni trošak je 35 EUR.

Satove vodi Maša Udovičić, producentica animiranih filmova, a vrsni animatori i likovni umjetnici održavaju tematske satove tijekom godine.

Škola animacije Luma filma izvodi se u suradnji s Centrom KNAP, a sufinancirana je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija RH.

https://www.facebook.com/LumaFilmZagreb/

https://www.knap.hr/

http://www.lumafilm.hr/p/radionica_25.html