Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Predavanje o Filmskoj pismenosti na 15. VAFI & RAFI festivalu

U četvrtak, 30. svibnja, u sklopu Simpozija 15. VAFI & RAFI festivala u Varaždinu, Ingrid Padjen Đurić, viša stručna savjetnica za filmsku pismenost pri HAVC-u održala je predavanje o Filmskoj pismenosti.

– Cilj nam je da filmska pismenost uđe u odgojno-obrazovni sustav jer smatramo da je to sredstvo s kojima se mladi ljudi mogu osvijestiti o važnosti umjetnosti. Odlazak u kino smatramo kao nužnim u ovo suvremeno doba jer su djeca su izložena filmskom sadržaju sve ranije i sve više. Zato je ključno da se djeca od najranije upoznaju s filmom i nauče ga kritički gledati – kazala je Padjen Đurić. 

VAFI – internacionalni festival animiranih filmova djece i mladih Varaždin pokrenut je u želji da od Filmsko-kreativnog studija VANIME, Varaždina, ali i Hrvatske, učinimo mjestom gdje će djeca, mladi, profesionalci, naši gosti, ali i svi zaljubljenici u animirani film moći izmjenjivati svoja iskustva te stvoriti nova prijateljstva van granica države, mjestom gdje će djeca i mladi moći uživati u filmovima, naučiti nešto novo i istovremeno se međusobno družiti. 

15. VAFI i RAFI završava u subotu, 1. lipnja, dodjelom nagrada i projekcijom The Best of VAFI 2024.