Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Prijave za 13. Školu dokumentarnog filma su otvorene!

Škola dokumentarnog filma - vizual

Restartova Škola dokumentarnog filma poziva na prijave za upis nove generacije Škole koja će se održati u Zagrebu od listopada 2023. do veljače 2024.  U Školi se stvaranju filma pristupa kao cjelovitoj djelatnosti, pa se tako stječu znanja i vještine iz snimanja, montaže slike i zvukaprodukcijedramaturgije i režije, omogućavajući time polaznicama i polaznicima da postanu kompletni autori/ce. Zainteresirani za stjecanje znanja i vještina potrebnih za snimanje vlastitog dokumentarca, prijavite se!

Vizual Škole dokumentarnog filma – Izrazi se jezikom filma

Iskustvo nije potrebno

Program se temelji na pet međusobno povezanih filmskih vježbi gradiranih od jednostavnih ka složenijima, s tim da je završna vježba ujedno priprema i izrada vlastitog dokumentarnog filma. Vježbe su nadopunjene nizom manjih zadataka za razvoj tehničkih vještina, percepcije, kreativnosti i kritičkog mišljenja, a posebna pažnja posvećuje se analizi različitih filmova i filmskih postupaka. Program uključuje i prezentacije autora o tome kako su nastali neki od njihovih najuspješnijih radova i koje bi greške valjalo izbjeći pri stvaranju filma.

Škola dokumentarnog filma se vodi idejom da je filmski medij dostupan svima i da se svatko može izraziti jezikom filma pa za pohađanje Škole nije potrebno nikakvo prijašnje iskustvo niti poznavanje tehnika rada na filmu, dovoljno je biti motivirana i imati želju za bavljenjem filmom. Polaznicima pomažemo da pronađu svoj vlastiti izričaj kroz medij filma.

Predavači i predavanja

Predavački tim čine domaći i inozemni predavači i mentori. Radi se o iskusnim profesionalcima koji aktivno sudjeluju u domaćoj i međunarodnoj kinematografiji te će polaznicama i polaznicima biti dragocjen izvor znanja, iskustva i savjeta u radu na filmu. Predavači Škole dokumentarnog filma su: redatelj Igor Bezinović, montažerka Hrvoslava Brkušić, multimedijska umjetnica Katerina Duda, redateljica Ana Hušman, fotograf i snimatelj Bojan Mrđenović, snimateljica Dinka Radonić, producent Oliver Sertić, redatelj Nebojša Slijepčević, producentica Vanja Jambrović, snimatelj zvuka Matija Santro i dizajner zvuka Luka Gamulin. Pored stalnih predavača, program Škole uključuje i druge filmske stručnjake kao gostujuće predavače.

Program se održava u Zagrebu od listopada 2023. do veljače 2024. tri puta tjedno: utorkom od 16 do 20 satipetkom od 20 do 22 sata i subotom od 11 do 16 sati.

Tko se može prijaviti

Za program se mogu prijaviti svi stariji od 18 godina. Poželjno je osnovno poznavanje rada na računalu i računalo na koje se može instalirati program za montažu i po mogućnosti imati kameru s kojom se može snimati (DSLR kamera, video kamera, mobitel, …).

Kako se prijaviti

Rok za prijavu je 10. rujna 2023. Sve dodatne informacije dobivaju se po prijavi.

Obrazac za prijavu je potrebno: preuzeti na web-stranici skola.restarted.hr i zajedno sa životopisom ili opisom dosadašnjeg iskustva i/ili radova poslati na e-mail: skola@restarted.hr.

Cijena pohađanja Škole dokumentarnog filma iznosi 266,00 EUR. Moguće je platiti iznos u dvije rate. Određeni broj polaznika moći će odvolontirati jedan dio iznosa u Restartu, ukoliko zadovolje sve preduvjete.

Za sva pitanja o prijavi i programu pišite nam na mail: skola@restarted.hr.