Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Produžene su prijave za 55. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva

55. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

Do velikog 55. izdanja Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva dijeli nas tek nešto više od mjesec dana, ali i dalje stignete prijaviti svoja filmska ostvarenja i pridružiti nam se u Zagrebu! Organizatori Revije su Hrvatski filmski savez i Autorski studio – fotografija, film i video.

Rok za prijave produžen je do 27. listopada 2023. godine u 23:59.

Detaljnije informacije o uvjetima sudjelovanja možete pronaći na službenim stranicama 55. Revije, a prijavnici možete pristupiti na sljedećoj poveznici.

Na Reviji mogu sudjelovati filmski klubovi, skupine autora, studenti i pojedinci. 

Svaki klub, skupina, student ili pojedinac može na Reviju prijaviti neograničen broj ostvarenja u okviru sljedećih kategorija: igrani film, dokumentarni film, animirani film i eksperimentalni film. Mogu se prijaviti ostvarenja koja nisu bila prijavljena na ostalim državnim revijama (revijama djece i mladeži u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza).

Program Revije, koja je nacionalnog karaktera, osim projekcija recentne produkcije, obuhvaća autorske retrospektive, programe autora koji su nagrađivani na prethodnim revijama te programe inozemnih autora i filmske tribine.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. 

Kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, Revija se svake godine održava u drugom gradu.

Vidimo se u Zagrebu od 24. do 26. studenog 2023.!