Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Proglašeni su pobjednici 6. izdanja FUSE festivala

6. FUSE

Svečanim zatvaranjem i dodjelom nagrada, u nedjelju 22. listopada 2023. službeno je završilo ovogodišnje 6. izdanje međunarodnog filmskog festivala kratkometražnog eksperimentalnog i hibridnog filma FUSE – Film Under Severe Experiment. FUSE je međunarodni filmski festival eksperimentalnog i hibridnog filma namijenjen mladim autorima u natjecateljskom programu od 18 do 29 godina s fokusom na studentski film.

Tijekom tri festivalska dana publika je, osim u projekcijama filmova uvrštenih u natjecateljski program, mogla uživati u raznovrsnom filmskom, kulturnom i edukativnom programu.

Ovogodišnji stručni žiri činili su mlada filmska montažerka Marta Bregeš, snimatelj i autor Boris Poljak te umjetnički direktor i osnivač DORF-a Toni Šarić. Žiri je ove godine odlučivao o četiri nagrade.

Posebno priznanje dodijelili su filmu “Circumscribe” autorice Laure Lepper. Nagradu za najbolju fotografiju dobio je film “Collectors” autorice Mie Martinović iz Hrvatske. Nagradu za najbolju režiju osvojio je Wojciech Kamery iz Poljske za film “Murphy”. Nagradu za najbolju montažu osvojio je film “Vista(s)” autora Lakshye Upadhyaya iz Indije. Ovogodišnji Grand Prix otišao je u Čile autorici Fanny Leiva Torres za film “Eye-Skin”. Osim nagrada stručnog žirija, proglašena je i nagrada publike za ukrajinski film “Inside you” autora Erika Sémashkina.

Organizator FUSE festivala je Kinoklub Karlovac, a pokrovitelji ovogodišnjeg izdanja su Hrvatski audiovizualni centar, Grad Karlovac, Vodovod i kanalizacija d.o.o. Karlovac, Zajednica tehničke kulture Karlovac i Zaklada Kultura nova.