Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Proljeće stiže, praznici pred vratima, što znači samo jedno: počinje odbrojavanje za proljetne FROOOM! radionice

I ovog proljeća za uskršnje praznike (od utorka, 2. do subote, 6. travnja), spremamo ludi, kreativni, cjelodnevni filmski i radionički program na Frooom!-u. Prijavi se i postani dio frooom!astične filmske zajednice, te putuj s nama i nakon radionica po prestižnim filmskim festivalima.

Mjesto radnje naše filmske avanture je novoobnovljena osnovna škola Dr. Ivan Merz u ulici Franja Račkog, br 4.

početnoj radionici prolazimo sve ono što čini film, a usput učimo i snimamo stop animaciju, montažne vježbe, reportaže i TV formate te eksperimentalni film. Svaki dan gledamo antologijske i najnovije filmove za djecu. O njima raspravljamo na sto načina i iz svih mogućih motrišta.
Voditelji: filmska i kazališna glumica, redateljica i producentica Maruška Aras, filmska snimateljica i redateljica Bojana Burnać te psiho i filmo terapeutkinja Anamarija Karin.

naprednoj radionici ponavljamo ukratko gradivo početne radionice i primjenjujemo ga u stvaranju kratkog igranog i/ili dokumentarnog filma: pišemo sinopsis, pripremamo knjigu snimanja, radimo casting glumaca, tražimo najbolje lokacije, pripremamo scenografiju, rekvizitu i kostime te na kraju snimamo film. Uza sve to gledamo filmove i filmske primjere koji nas mogu inspirirati i potaknuti da svoj film napravimo drugačije.

Voditelji: glumica i autorica dokumentranih filmova Marina Musulin te filmski redatelj, glumac, scenarist te profesor filozofije, Veno Mušinović.

Ovoproljetna majstorska radionica posvećena je temeljnoj filmkoj tehnici – animaciji. Majstorica, nagrađivana filmska aimatorica Dea Jagić provest će polaznike na još jedno putovanje tehnikama animacije i filmskog stvaranja. Brojni uradci s njezinih Frooom! radionica proputovali su svijetom i za naše polaznike osvojili vrijedne nagrade. Samo u prošloj godini animirani filmovi “Boo” i “Medusa” bili su prikazani na čak na pet festivala: u Grčkoj, Sjedinjenim Državama, Hrvatskoj, Srbiji, i Brazilu. Dei Jagić će na radionici sekundirati filmski redatelj, glumac, scenarist i producent Boris Bakal.

Ne propusti ulazak u filmski svijet i prijavi se na: http://www.frooom.eu/shop/