Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Prosinac dolazi, a s njim i novi filmovi na Filmskoj naSTAVi!

Digitalna filmska naSTAVa prosinac 2023.

Filmska naSTAVa bogatija je za još tri filmska naslova osnovnoškolskih i srednjoškolskih autora! Riječ je o ostvarenjima nagrađenim na prošlogodišnjim revijskim programima Hrvatskog filmskog saveza: 60. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, 27. Filmskoj reviji mladeži & 15. Four River Film Festivalu.

Novi blok TV reportaže namijenjen je filmskoj nastavi za osnovnoškolce, a sadrži dva nova naslova nagrađena na prošlogodišnjoj Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece.

TV reportaža “Moj materinski” u produkciji Filmske družine ZAG iz Zagreba osvojio je 1. nagradu ocjenjivačkog suda djece i 3. nagradu stručnoga ocjenjivačkog suda, a donosi nam priču o djeci kojima hrvatski nije materinski jezik. Oni su od svojih roditelja naučili prvo poljski (Emilly), ruski (Tatjana), indonezijski (Aneo) i španjolski (Diego).

“Umjetničke snage OŠ oca Petra Perice” reportaža je koja dolazi iz produkcije Filmske sekcije OŠ oca Petra Perice Makarska, a predstavlja nam kiparsko-keramičku i likovnu sekciju. Prikazuje samo jedan mali dio onoga što učenici stvaraju na tim sekcijama, odnosno glavne krivce za predivan izgled unutrašnjosti škole. Reportaža je osvojila 1. nagradu stručnoga ocjenjivačkog suda i 3. nagradu ocjenjivačkog suda djece.

Kategorija srednjoškolskog filma sada je obogaćena novim igranim filmom iz Južne Koreje. “Ako progutaš zvijezdu” u produkciji School of Performing Arts Seoul donosi nam priču o djevojčici koja odlazi pronaći zvijezdu kako bi zaželila želju. 

“Ne mora se imati puno godina da bi se imalo puno mašte i barem jednu veliku želju. Prateći malu, a tako veliku junakinju ove naoko sjetne, ali u konačnici šokantne priče o odnosu kćeri i majke, gledatelj neprestance iščekuje sretan završetak. No, životne priče često imaju različite završetke, a ovaj film od prvog do posljednjeg kadra osvaja svojom dubinom. Jako i potresno!”, izjavio je žiri. Filmu su dodijelili čak dvije nagrade, onu za najbolju glumicu te nagradu za najboljeg scenarista.

Pripremite svoje čizmice jer već tradicionalno 6. prosinca Digitalna filmska naSTAVa donosi posljednje naslove u godini za osnovnoškolce i srednjoškolce!