Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Radionica ‘Kako gledati film’ u Zaboku

POČETAK LJETNIH PRAZNIKA UZ KIKI RADIONICU! Prijavite se na dvodnevnu radionicu “Kako gledati film” pod vodstvom filmske kritičarke Višnje Pentić.

Kao što znate uz Kiki festival idu odlične radionice, tako je i ove godine.

Pozivamo roditelje ili polaznike  da se prijave putem obrasca na radionicu Kako gledati film koja će se održati tijekom ljetnih praznika , 24. i 25. lipnja 2024. (10:15 – 12:15 h) u prostoru Društva ”Naša djeca” Zabok, M. Gupca 53, Zabok.

Radionica je namijenjena djeci od 10 do 15 godina. 

Začetnica edukativnog programa “Kako gledati film”, Višnja Pentić, renomirana filmska kritičarka ponovo je s nama.

Polaznici i polaznice radionice upoznat će se sosnovnim alatima za osviješteno gledanje filma, za prepoznavanje filmskih izražajnih sredstava te će se, gledajući odabrane filmske primjere, baviti njihovom analizom i interpretacijom. Poseban je naglasak stavljen na razvijanje vještine argumentacije, odnosno utemeljena i uvjerljiva izlaganja vlastitih vrijednosnih sudova, uz mogućnost da nova znanja uobliče u vlastite filmske kritike.

Polaznici i polaznice radionice imat će mogućnost aktivnog sudjelovanja u KIKI festivalu – međunarodnom festivalu dječjeg filma u ulozi dječjeg žirija.

Sudjelovanje je besplatno, a zbog ograničenih mjesta potrebno se prijaviti najkasnije do 20. lipnja.

Prijavnica i informacije o radionici nalaze se na poveznici.

Program je potpomognut sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Krapinsko-zagorske županije, Grada Zaboka i Zaklade ”Kultura nova”.