Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Radionica Moja prva videoigra na Zagreb Film Festivalu

Zagreb Film Festival radionica videoigre

I ove godine se na Zagreb Film Festivalu održava radionica programiranja u MIT Scratchu Moja prva videoigra, namijenjena mladima od 7 do 12 godina.

4.11 | SUB | 10:00 – 13:00 
5.11 | NED | 10:00 – 13:00 

* Otvoreno za javnost, uz prethodnu prijavu na mail infoindustry@zagrebfilmfestival.com. Prijave vrijede do popunjenja mjesta.

Dječja radionica programiranja koju vodi Nika Tilić namijenjena je mladima od 7 do 12 godina. Cilj joj je približiti djeci ovu vještinu i naučiti ih kako nastaju videoigre. U podučavanju se koristi jednostavan softver za izradu igara koji omogućuje kombiniranje vizualnih i zvučnih elemenata u interaktivnu cjelinu. Polaznici će naučiti koristiti sve popularniju metodu učenja programiranja, MIT Scratch. Riječ je o tehnici namijenjenoj djeci i početnicima, a razvijena je na sveučilištu MIT. Po završetku radionice, polaznici će samostalno izraditi jednostavnu igru.

Svi sudionici na radionicu trebaju ponijeti vlastita prijenosna računala.

Voditeljica radionice: Nika Tilić
Diplomirala je 2016. godine na FER-u. Tijekom studija aktivno je sudjelovala u radu udruge Programerko, za koju je osmislila i vodila radionice programiranja namijenjene osnovnoškolskom uzrastu. Aktivno se bavi popularizacijom STEM područja, s naglaskom na programiranju i matematici, te sudjeluje u brojnim aktivnostima kojima se djeci nastoje približiti ove vještine. U sklopu promocije dječjih filmova, 2017. godine osmislila je i vodila Kokov tajni klub detektiva, projekt koji je putem radionica programiranja i kriptografije nastojao djeci približiti STEM discipline. Od 2017. godine radi u digitalnom oglašavanju.

Nika Tilić