Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Radionički i edukativni program Kinokluba Karlovac – Eksperimentalna radio drama

Radionički i edukativni program Kinokluba Karlovac

Na adresi Ulica Matice hrvatske 4 u prostoru Kinkolubu Karlovac, 16. prosinca u 11 sati bit će održan prvi termin radioničkog i edukativnog programa – Eksperimentalna radio drama. Voditeljica je diplomirana karlovačka glumica Ana Maria Štefanac, a sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se mogu svi zainteresirani građani. Prijave na program se zaprimaju putem e-maila: kinoklubkarlovac.info@gmail.com ili porukom na društvenim mrežama.

Radionica eksperimentalne radio drame – Potreseni

“Unazad nekoliko godina naše područje zahvatilo je nekoliko potresa, a dva najveća, onaj zagrebački i petrinjski ostavili su veliki trag, utjerali strah i stvorili traumu. Radionicom eksperimentalne radio drame, vratit ćemo se u točno vrijeme jednog od potresa i rekonstruirati misli naših sugrađana ili ih jednostavno zamisliti – što bi određeni profil osobe u datom trenutku mislio, osjećao, izgovorio. Naš zadatak bit će stvaranje zvuka, atmosfere, monologa i dijaloga, iščitavanje članaka i intervjua iz medija, dijeljenje osobnih iskustava, osluškivanje okoline i naposljetku stvaranja predloška po kojem ćemo snimiti radio dramu. Radionica će u cijelosti biti kreirana u suradnji s polaznicima, a oni sami će moći probati više segmenata stvaranja – pisanje scenarija, snimanje, gluma, stvaranje glazbe, montaža, produkcija” – opisala je voditeljica Ana Maria Štefanac.

Ana Maria Štefanac

Ana Maria Štefanac, diplomirana karlovačka glumica koja surađuje s raznim kazalištima diljem Hrvatske, voditeljica je Umjetničke organizacije Drami si mami iz Zagreba i vlasnica obrta Srčeko iz Karlovca u kojem se bavi animacijom, organizacijom i dramskom edukacijom. Na studentskom radiju Radio Sova pokrenula je snimanje radio drama koje je uređivala, snimala, režirala, a u nekima i sama glumila. Kao radijska voditeljica radila je na HRT Radio Rijeci, Radio Mrežnici i Laganini FM-u. Ove je godine nagrađena dvjema nagradama, za najbolju glumicu na Festivalu Mali Marulić za uloge u monodrami Duga koja je nagrađena i za najbolju predstavu na festivalu Assitej u Čakovcu prema ocjeni dječjeg žirija.

Program organizira Kinoklub Karlovac uz potporu Zaklade “Kultura Nova”.