Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

SDF x STIFF x Art-kino: Filmski spektakl na Kampusu!

U sklopu 15. Student Day Festivala, najvećeg studentskog događaja u regiji, uz brojne kulturne, edukativne, sportske, zabavne, glazbene i znanstvene sadržaje, 5.6.2024. u 21:30 bit će održana i prva projekcija na novootvorenom Žilavom parku u samom središtu Kampusa.

Novootvoreno košarkaško igralište naziva Žilavi park, u srijedu, 5.6.2024. u 21:30 udruga Filmaktiv kroz STIFF — međunarodni studentski filmski festival, Art-kino i Student Day Festival pretvaraju u kino pod zvijezdama i ispunjavaju nagrađenim studentskim filmovima prošlogodišnjeg izdanja STIFF-a.

Na programu su sljedeći višestruko nagrađivani naslovi:

Niska trava, David Gašo, Hrvatska (2023.) – igrani film koji nas na začudni način vodi u djetinjstvo i predgrađa Osijeka koji je osvojio čak dvije nagrade na STIFF 2023, počasno priznanje u kategoriji igrani film te nagradu publike i to s najvišim ocjenjenim filmom od kada se na STIFF-u ona dodjeljuje.

After the wedding / Nakon vjenčanja, Matej Klucik, Slovačka, (2022.) – dokumentarac o nevjerojatnim kolekcionarima koji se pripremaju za svoj veliki dan, pobjednik kategorije dokumentarni film STIFF 2023.

The garden of hearts / Vrt srca, Oliver Hegyi, Mađarska, Slovačka (2022.) – animirani film koji prati mladog umjetnika kroz egzistencijalnu krizu, pobjednik kategorije animirani film STIFF 2023.

Nakon projekcije druženje se nastavlja us DJ Tomislav Belović (The Usual Suspects) i Klub mladih.

U slučaju kiše projekcija se prebacuje u dvoranu Art-kina.

Ulaz na filmske projekcije, kao i na sve ostale aktivnosti u sklopu SDF-a je slobodan.

STIFF je sufinanciran sredstvima HAVC-a, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Festival će biti održan u studenom u Art-kinu Croatia.