Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

SKIG-ovi filmovi na Four River Film Festivalu i FIFES-u!

SKIG - FRFF

Film „Bravo Anamarija“ – dobitnik posebnog priznanja stručnog žirija na 28. Filmskoj reviji mladeži i 16. Four River film festivalu 

Dodjelom nagrada zatvoreni su 28. Filmska revija mladeži i 16. Four River Film Festival u Karlovcu! O najboljim filmovima odlučivao je ocjenjivački sud u sastavu: Zdenka Gold, producentica i osnivačica produkcijske kuće Spiritus movens, redatelj i multimedijski umjetnik Tomaž Pavkovič te redatelj i producent Ljubo Zdjelarević.

Film „Bravo Anamarija“ je pohvaljen ovim riječima: „…Ta borba protiv nepravde je osnažujuća i emotivna, a u filmu je nosi prvenstveno glavna glumica. Svojom hrabrošću, simpatičnošću i talentom ona ostavlja neizbrisiv trag. Film naglašava važnost međusobne podrške i zajedništva, a cijela ekipa zaslužuje pohvalu za ovu lijepu, smiješnu te nadasve inspirirajuću priču…“

Čestitke svima koji su radili na ovom filmu, posebice Davidu Gaši, Tinu Ostrošiću i Ivanu-Stjepanu Luciću. Ali, i svim učenicima koji su glumili i radili na ovom filmu: Anamarija Šoljić (glavna glumica), Armena Ahmetović, Klara Batinić, Mia Dugonjić, Gabrijela Kelava, Matija Ivezić, Lana Čurilović, Doria Petričević, Izidor Stanić, Andrija Vuić, Karla Palajsa i Ognjen Mićović.

Film „Bravo Anamarija“ nastao je kao rezultat radionice igranog filma na 13. Ljetnoj školi filma Gunja. 

Na zatvaranju su u Karlovcu specijalno priznanje preuzeli gunjanski redatelj Marko Dugonjić, voditelj radionice David Gašo te polaznik radionice i suradnik na filmu Andrija Vuić, obavještava nas tajnica iz Studija kreativnih ideja u Gunji dr. sc. Anita Tufekčić. 

Na ovogodišnju Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival bilo je prijavljeno čak 1447 filmova, od čega su u natjecateljski program uvrštena 63 naslova. Broj prijava potvrđuje važnost i kredibilitet ovih manifestacija među mladim filmašima diljem svijeta.

SKIG-ov film „My AI bot in my school“  prošao selekciju na međunarodni FIFES comedy film festival!

Još jedan uspjeh mladih SKIG-ovaca iz Gunje. Film “My AI bot in my school” prošao je selekciju na  međunarodni FIFES comedy film festival!

FIFES comedy film festival organizira udruga filmaša iz Luke, koja je već godinama jedna od vodećih udruga na području općine Luka. S vremenom su prerasli u jednu od najbolji filmskih udruga Zagrebačke županije, ali i izvan granica Lijepe naše. Fifes 11 Junior održati će se u petak 27.10.2023. u Luki. 

Pred selekcijskim odborom pronašlo se mnoštvo filmova od kojih je trebalo odabrati one koji će ući u uži krug i pronaći se pred našim stručnim žirijem. Popis filmova koji su ušli u užu selekciju nalazi se na slikama i na web stranici https://www.ffval.hr/fifes-klub/

Film „My AI chat bot u mojoj školi“ je zezancija u kojoj su sudjelovali učenici 5., 6., i 7. razreda OŠ „Antun i Stjepan Radić“ iz Gunje zajedno s učiteljima i stručnim suradnicima. Film donosi iskrene dječje odgovore o upotrebi Snapchata i AI bota u školi. Nekima je on odličan za pisanje domaće zadaće dok mu drugi, naravno, ne vjeruju. Učitelji i stručni suradnici nisu znali ni da postoji. Njihovi komentari se isprepliću u moru različitih odgovora što je dodatni poticaj gledateljima da ju pogledaju.

Kako sam prvi put imala ulogu novinarke osjećala sam se nervozno i zabrinuto. Pred snimanje sam uvijek imala tremu i onaj osjećaj kao da ću se zbuniti dok nešto govorim, no ipak je sve dobro prošlo. Bila sam i na montaži filma gdje sam naučila mnogo stvari. Bilo je veoma zabavno na snimanju, i iako je bilo ljudi starijih od mene, koji znaju nešto više o radu s kamerom i montažom, svi smo se dobro zabavili, izjavljuje učenica 5. razreda Ana Čagalj iz Gunje. 

Vrlo sam zahvalna svima koji su mi pomogli u radu i podržali moju ideju o snimanju ovog filmu, a posebice našoj voditeljici filmske družine i knjižničarki dr. sc. Aniti Tufekčić, dodaje još Ana Čagalj. Mladim filmašima želimo da uživaju u plodovima svoga rada te da ih nagradna putovanja dodatno motiviraju za nova filmska ostvarenja, a njihovoj voditeljici dr. sc. Aniti Tufekčić također želimo puno uspjeha u daljnjem radu.