Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

SKIG-ovići predstavili svoj film i na 12. Dubrovnik film festivalu

SKIG-ovići na DUFF-u

Učenica sedmog razreda Mia Dugonjić zajedno sa svojom mentoricom dr. sc. Anitom Tufekčić bila je gošća dvanaestog DUFF-a.

Publici je predstavljen film „Ja sam Jasmin!“, koji je plod rada školske filmske družine „Mladi SKIG-ovci“ pri OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja. Film možete pogledati na poveznici: https://youtu.be/iP7mBbojeRk

Dvanaesti DUFF – Filmski festival djece i mladih mediteranskih zemalja održavao se od 19. do 22. listopada, a ukupno 59 filmova u selekciji se borilo za jednu od 10 festivalskih nagrada. Ovogodišnji festival održavao se pod sloganom ‘More to sea’ i bio je posvećen ekologiji mora.

U Dubrovnik je došlo preko 150 gostiju, autora, mentora, djece iz čak dvadeset zemalja i tri kontinenta. Više od 3.000 djece i mladih je bilo uključeno, kao natjecatelji, gledatelji ili sudionici radionica. Festival okuplja djecu i mlade istih godina, ali iz različitih zemalja, sredina, drugačijeg socijalnog statusa i načina. Zajedničko im je da kroz film, kao najjači medij, progovaraju o okruženju u kojem žive, o svojim i o problemima cijeloga društva, ali i lijepim stvarima koje ih nadahnjuju.

Natjecanje se odvija u dvije dobne skupine, do 15 godina i 16 do 20 godina, a nagrade se dodjeljuju u kategorijama animiranog, igranog, dokumentarnog, slobodnog žanra te za najbolji tematski film ove godine na temu ekologije mora.

Organizatori DUFF-a su Kinematografi Dubrovnik, Udruga Luža i Ljetna škola filma Šipan. Četiri dana filmskoga užitka ovaj festival svrstava među najbolje festivale za djecu i mlade – kaže nam voditeljica filmske družine dr. sc. Anita Tufekčić.

SKIG-ovići na DUFF-u
DUFF 23