Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Tri animirana filma FKVKZ-a na Međunarodnom festivalu filma djece i mladih ENIMATION festival u Mariboru

Enimation FKVKZ

I ovaj trinaesti po redu (sretan broj) međunarodni festival filma djece i mladeži Enimation Festival 2023 neće proći bez filmova iz FKVK-a Zaprešić. Upravo nam je stigla obavijest kako su između 221 filma iz 32 zemlje, koliko ih je pristiglo na selekciju ove godine, iz naše recentne produkcije odabrane tri animacije u službenu konkurenciju. Riječ je o filmu Brune i Ivora Benčića naziva T-Rex glistix, zatim Praizlet autorice Petre Kolanović te radionički film Marketplace nastao na radionici u FKVKZ-u u sklopu Erasmus + projekta Bon Appetite Europa u organizaciji OŠ Otona Ivekovića u kojem su sudjelovali učenici škola Základní škola amateřská škola Hranice, Struhlovsko iz Češke Republike, Colegio Virgen Mediadora Fundación Educativa Francisco Coll iz Španjolske, Agrupamento de Escolas Cego do Maio iz Portugala te OŠ Otona Ivekovića iz Zagreba. Čestitke autorima.

Cjelokupni program festivala podijeljen je u tri dobne skupine u slovenskoj i međunarodnoj kategoriji: MINI – djeca do 10 godina, MIDI – 11 do 14 godina, i MAXI – mladi od 15 do 19 godina. Uz njih je još i tematska kategorija Human Rights, posebno za djecu i mladež. Ukupno će se u osam projekcija u tri dana prikazati 69 odabranih filmova trajanja oko 250 minuta počevši u četvrtak, 9. studenoga pa do subote, 11. studenoga, kada će proglašenjem nagrađenih filmova i dodjelom nagrada Mali slon završiti festival.
Organizator festivala je Društvo za razvoj filmske kulture, ENIMATION, mjesto prikazivanja je već poznato kulturno mjesto Vetrinjski dvor u Mariboru, a projekcije su besplatne pa, ako vas put nanese u Maribor u to vrijeme, vabimo Vas na prireditev

Više vijesti iz FKVKZ-a: listopad 2023