Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

U spomen na Ivana Faktora: sjećanje uz prijatelje i film

Ivan Faktor

U znak sjećanja na jednog od najznačajnijih umjetnika filmske, likovne i izvedbene scene u Hrvatskoj, a prije svega dugogodišnjeg prijatelja i kolege Ivana FaktoraHrvatski filmski savez organizira prigodno okupljanje prijatelja, kolega i ljubitelja njegova djela.

Prigodni program održat će se u utorak16. siječnja s početkom u 17 sati u dvorani MM Centra (Studentski centar, Savska cesta 25), nakon kojega će biti upriličeno i kratko druženje u Teatru &TD.

O Faktoru kao dugogodišnjem suradniku i prijatelju, ali i u okviru njegova eksperimentalnog filmskog stvaralaštva, konceptualnog autorstva i performativnih okušaja te aktivnog promicanja kulturnog života u rodnom Osijeku, govorit će producentica filmova Ivana Faktora i dugogodišnja tajnica Hrvatskog filmskog saveza, Vera Robić Škarica, filmska kritičarka Diana Nenadić, teoretičarka umjetnosti Leonida Kovač te filmski autor i suradnik montažer Faktorovih filmova, Damir Čučić.

Dijelom programa sjećanja na Ivana Faktora bit će dva kratkometražna filma te 9-minutni video sačinjen od snimljenog materijala u kojemu autor pojašnjava tehniku, metode snimanja i redateljski pristup filmu „Bol“.

Srdačno Vas pozivamo da nam se pridružite u odavanju počasti i pijeteta svestranom umjetniku te dragom nam prijatelju i kolegi Ivanu Faktoru.