Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

U tijeku su prijave za radionice igranog i dokumentarnog filma na proljetnom ciklusu Filmske naSTAVe!

U sklopu proljetnog ciklusa 11. Filmske naSTAVe održavaju se čak dvije radionice filma uz stručno vodstvo voditelja!

Mjesta na zimskom ciklusu radionica animiranog filma popunila su se u svega 5 dana, stoga požurite ispuniti prijavnicu za proljetni ciklus radionica koji će se održati u dvije skupine – igrani i dokumentarni film. 

Otvorene su prijave za radionice igranog i dokumentarnog filma koje će se odvijati od 2. do 6. travnja  2024. (od utorka do subote) u terminu od 9 do 13 sati u Privatnoj umjetničkoj gimnaziji u Zagrebu na adresi Gundulićeva 55.

Radionice su namijenjene starijim osnovnoškolcima (od 5. do 8. razreda). Dok će radionicu igranog filma voditi David Gašo, višestruko nagrađivani mladi redatelj, radionicu dokumentarnog filma vodit će Karlo Vorih, jedan od tvoraca poznate online serije Videobox i član udruge Blank_filmski inkubator. Radionice se za vrijeme obnove kina Tuškanac odvijaju u zagrebačkoj Privatnoj umjetničkoj gimnaziji, domu Filmske umjetnosti kao obaveznim predmetom nastave.

Radionice su kombinacija teorijskog i praktičnog dijela, djeca uče o teoriji filma te ovladavaju osnovnim pojmovima koje zatim koriste prilikom izrade filma. Rezultat radionice, svoj film imat će priliku pokazati svojim roditeljima. Cilj radionice je razvoj filmske pismenosti i filmskog jezika što se u toj mladoj dobi najbolje potiče kreativnošću i stvaralaštvom.

Prijaviti se možete putem poveznice najkasnije do 29. ožujka: https://filmskanastava.hfs.hr/prijave-travanj-2024-radionice/

Požurite jer mjesta su ograničena! Za sve dodatne informacije i upite, obratite nam se e-poštom na obrazovni@hfs.hr

Filmska naSTAVa jedinstven je program na području Republike Hrvatske kojem se mladi uvijek rado vraćaju – jedini je filmsko-obrazovni program namijenjen srednjoškolskim učenicima te je uz to potpuno besplatan. Osim primarno srednjoškolcima, program je namijenjen i studentima te srednjoškolskim nastavnicima. Na Filmsku naSTAVu možete se prijaviti na poveznici: https://filmskanastava.hfs.hr/prijava-2024/

Filmsku naSTAVu organizira Hrvatski filmski savez u partnerstvu s Centrom za kulturu i film Augusta Cesarca i kinom Kinoteka. Program radionica za osnovnoškolce organizira se u partnerstvu s Privatnom umjetničkom gimnazijom u Zagrebu.

Program se održava uz financijsku potporu Hrvatskoga audiovizualnog centra, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Zaklade Kultura nova i Grada Zagreba te uz pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.