Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Udruga Djeca susreću umjetnost uskoro otvara pristup edukativnim materijalima za filmsku pismenost

Ježeva kuća

Udruga Djeca susreću umjetnost ponosno najavljuje skoro proširenje dostupnosti besplatnih materijala namijenjenih nastavnicima i svima uključenima u programe filmske pismenosti za djecu i mlade. S ciljem širenja znanja i poticanja kreativnosti, Udruga je odlučila osigurati izravan pristup digitaliziranim metodičkim prijedlozima obrade filmova iz programa Sedmi kontinent.

Uoči otvaranja kompletne baze od gotovo 40 obrazovnih materijala, prva poveznica do ovih vrijednih resursa istaknuta je i na platformi Filmske pismenosti. Odabrani naslov jedan je od najgledanijih filmova u programu, animirani film Ježeva kuća redateljice Eve Cvijanović, uz metodičku pripremu prilagođenu 1. i 2. razredima osnovne škole. Metodičke prijedloge obrade filma pripremila je suradnica udruge, izv. prof. dr. sc. Marina Gabelica još 2016. godine, dok je dr. sc. Višnja Pentić napisala esej koji prati materijal.

Materijali su dostupni u digitalnom obliku na sljedećoj poveznici: https://www.sedmikontinent.org/jezeva-kuca-1-2-obm/ te sadrži osnovne informacije o filmu i autorici, sažetak, esej, metodičke materijale za pripremu, obradu i ponavljanje uz dvije prezentacije i popratni audiovizualni materijal, kao i niz aktivnosti za samostalan rad.

Vjerujemo da će ovako detaljan i stručno razrađen materijal biti zanimljiv nastavnicima, ali i široj stručnoj javnosti koja se bavi filmskom umjetnošću.

Udruga Djeca susreću umjetnost također priprema novu web stranicu te će na proljeće 2024. objaviti gotovo 40 metodičkih prijedloga obrade filma, priručnika i vodiča namijenjenih nastavnicima, odgojiteljima, roditeljima i svima koji žele približiti filmsku umjetnost djeci i mladima.

Za više informacija posjetite www.sedmikontinent.org.