Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Udruga Metamedij objavila Metodološki okvir za održavanje senzornih kinoprojekcija za djecu s teškoćama u razvoju

Metodološki okvir za održavanje senzornih kinoprojekcija za djecu s teškoćama u razvoju

Senzorne projekcije koncept je koji su pokrenule još 2016. godine dr. sc. Eva Brlek, prof.reh., psihoterapeut i Sandra Malenica, prof. kroatistike i komparativne književnosti. Pod izvornim motom “filmsko iskustvo dostupno svima” i Udruga Metamedij ove je godine bila potaknuta i inspirirana da izradi navedenu publikaciju.

Trenutno je u digitalnom obliku te je izrađena u sklopu projekta “U istom filmu – korak dalje” koji je podržan od strane Fonda za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Nositelj projekta je pulska Udruga Metamedij, a partneri su Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Kino Valli, Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice i Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Cilj izrade publikacije bio je omogućiti i olakšati pripremu i provedbu prilagođenih kulturnih sadržaja kroz primjenu univerzalnog dizajna te veću dostupnost kulturnih sadržaja marginaliziranim skupinama stvarajući inkluzivno okruženje, pružajući na taj način podršku socioemocionalnom, jezičnom i kognitivnom razvoju te jačanju samopouzdanja djece i mladih s teškoćama u razvoju. U izradi Metodološkog okvira sudjelovale su Eva Brlek i Zvjezdana Novina Repovečki.

Navedene smjernice moguće je besplatno preuzeti na web stranici Udruge 
Metamedij (https://metamedia.hr/category/u-istom-filmu/).