Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Uskoro počinje filmsko ljeto u Fužinama!

U ponedjeljak, 15. srpnja počinje novo izdanje Filmskih radionica za djecu i mlade u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza. Program je osmišljen kao spoj boravka u prirodi te filmskog i produkcijskog obrazovanja prilagođenog djeci i mladima. Nakon Kraljevice i Stare Sušice, filmski kamp se već drugi puta vraća u Fužine!

Fužine su smještene 730 metara nad morem, u jugozapadnom dijelu Gorskog kotara, okružene slikovitim planinama, crnogoričnim šumama i jezerima. Petodnevna filmska avantura u srcu prirode obuhvaća čak 4 dobno prilagođena radionička programa u kojima će sudjelovati više od 50 mladih polaznika. 

Ovogodišnje izdanje tradicionalno pokriva razna filmska područja uz okupljanje filmskih profesionalaca u ulozi mentora za mlade filmaše i filmske entuzijaste. Kroz filmsko obrazovanje, sudionike će voditi redatelj David Gašo, snimatelj Tin Ostrošić, animatorica Sara Bernat, producentica i redateljica Sara Horvatić te snimatelj Stjepan Petković.

Djeci od 12 do 14 godina namijenjene su radionice igranog i animiranog filma. Za one malo starije, od 15 do 17 godina, otvorena je radionica dokumentarnog filma, na kojoj će mladi filmofili otkriti sve čari istraživanja i snimanja stvarnih priča i njihova prenošenja na filmsko platno, dok su oni koji više vole eksperimentirati imali priliku upisati radionicu eksperimentalnog filma

Uz radioničke programe, organizirane su i večernje filmske projekcije otvorene za javnost. 

Ljeto u Filmskom kampu u Fužinama idealna je prilika za djecu i mlade da ljetovanje u prirodi povežu s učenjem o filmskoj tehnici te se usmjere prema profesionalnom bavljenju filmom. Ovaj je projekt zamišljen kao edukacijski program, koji kroz različite aktivnosti mladima omogućava upoznavanje s filmskom tehnikom i usmjeravanje prema profesionalnom bavljenju filmom.

Veselimo se rezultatima i radovima koji će proizaći iz ove svježe ljetne filmske pustolovine!

Filmske radionice za djecu i mlade podržali su Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Primorsko-goranska županija.