Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

XII. SMOTRA Kino kluba Split

Kino klub Split – XII. SMOTRA - vizual

U subotu 1. srpnja održat će se dvanaesto izdanje SMOTRE koja obuhvaća niz recentnih klupskih ostvarenja.

Predstavit će se filmovi nastali u produkciji i koprodukciji kluba prethodnih godina, što uključuje dvadesetosam ostvarenja, od toga deset eksperimentalnih, sedam igranih, četiri namjenska filma, jedan animirani te nekoliko vježbi nastalih kroz radionice i rezidencijalne programe. Jednodnevno dinamično događanje odvijat će se u nekoliko termina i na nekoliko lokacija počevši od 17 sati projekcijskoj dvorani Kino kluba Split, potom u 19 sati u Beton kinu, dok će večernji dio programa koji starta u 21h biti prikazan na otvorenom na Trgu ispred Doma mladih.

18 sati hodniku Kino kluba Split otvara se izložba analognih fotografija multimedijalne umjetnice Ivane Papić “U dubokom zelenilu”. 

Nakon završetka službenog programa, tradicionalno druženje nastavit će se u hodniku Doma mladih na prvom katu uz glazbeno-svjetlosni performans kojeg izvode Coka&Tudor.

Događanje se organizira u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom Split Platformom Doma mladih. Ulaz na sva događanja je slobodan.

Program Smotre možete pogledati ovdje.

Kao i prethodnih godina program prikazuje sva nastala audiovizualna djela, kako ona mladih autora, amaterske filmove, tako i profesionalne produkcije i koprodukcije. Posjetitelji će također imati priliku pogledati radove nastale kroz radioničke i rezidencijalne programe kluba. Najčešće se surađivalo s Kinoklubom Zagreb, udrugom Blank, Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu i Umjetničkom akademijom u Splitu. Ukupno trajanje programa dostiže pet sati.

Za vizualni identitet događanja zaslužan je Hrvoje Hiršl.

Rad Kino kluba Split podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Split, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Zaklada Kultura nova.