Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Za najslađe zimske praznike, Putujući Sedmi kontinent poklanja vam film

Moj brat lovi dinosaure Sedmi kontinent

Film ispod bora? Film ispod bora! Putujući Sedmi kontinent poklanja osnovnoškolcima besplatno online gledanje filma Moj brat lovi dinosaure tijekom razdoblja zimskih praznika

Blagdani su vrijeme ponovnog susreta i okupljanja obitelji. Uz radost i darivanje, podsjećamo se da nam je obitelj važna potpora, ali također i koliko složeni i slojeviti mogu biti odnosi koje imamo sa svojim bližnjima. Film Moj brat lovi dinosaure bavi se upravo takvim temama, koliko nas obitelj određuje i kako iz nje možemo crpiti snagu.

 U duhu blagdanskog darivanja Putujući Sedmi kontinent i Udruga Djeca susreću umjetnost poklonili su besplatno gledanje ovog filma osnovnoškolcima u cijeloj Hrvatskoj tijekom razdoblja zimskih praznika. Nastavnici predmetne nastave koji svojim učenicima žele proslijediti poveznicu za gledanje filma mogu nam se javiti na adresu info@sedmikontinent.org.

Talijanski film Moj brat lovi dinosaure iz 2019. godine, topla je, duhovita i nagrađivana adaptacija knjige napisane prema istinitim događajima, redatelja Stefana Cipania, a govori o odnosu Jacka i njegovog brata Gia koji ima Downov sindrom. Začetak filma bio je viralni video iz 2015. u kojem je Jack intervjuirao svoga brata. Nakon toga slijedila je knjiga i istoimena ekranizacija Moj brat lovi dinosaure, koja je višestruko nagrađivana i pobudila je velik interes kod djece, ali i njihovih nastavnika zbog načina na koji se bavi temama inkluzije i odrastanja u kompleksnom i izazovnom svijetu današnjice. Foršpan filma možete pogledati na ovoj poveznici.

Gledanje filma koji se bavi ovim temama sjajna je prilika za konstruktivno druženje i učenje u krugu obitelji tijekom zimskih praznika. Nakon praznika nastavnici i učenici mogu dodatno istraživati  što i kako im film govori kroz besplatne metodičke prijedloge koje smo pripremili. Viralni video koji je Jack snimio u stvarnom životu i koji je pokrenuo cijelu ovu priču zasigurno će učenicima biti zanimljiva početna točka za diskusiju. 

“Izabrali smo ovaj naslov kako bismo dodatno naglasili važnost inkluzije u današnjem društvu, ali i podsjetili kako su problemi odrastanja univerzalni i koliko je važna uloga naših obitelji u tom procesu. Pozivamo nastavnike da nam se obrate na info@sedmikontinent.org kako bismo im proslijedili lozinke za pristup filmu i metodičkim prijedlozima, a učenike da nam pošalju svoje doživljaje filma” – pojašnjava Marija Georgiev, voditeljica programa udruge i koordinatorica projekta Putujući Sedmi kontinent. 

Program Putujući Sedmi kontinent sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra te se provodi u partnerstvu s kinoprikazivačima i distributerima. Posebno se želimo zahvaliti distributeru Radar film na suradnji na ovom projektu. 

Udruga Djeca susreću umjetnost potiče filmsku pismenost djece i mladih kroz svoje programe od 2012. godine, a dosada je u njima sudjelovalo 170 tisuća djece. Više o našem radu možete saznati na www.sedmikontinent.org.